Zagreb: Po strelskem obračunu policija pridržala 19 oseb

13. 9. 2018, 13:22 | Aktualno | Vir: STA

              Zagreb: Po strelskem obračunu policija pridržala 19 oseb (foto: Profimedia) Profimedia

V enem od predmestij hrvaške prestolnice je v sredo zvečer prišlo do streljanja, v katerem je nekaj oseb v dveh avtomobilih začelo streljati na stanovanjsko hišo, iz nje pa so odgovorili z avtomatskim orožjem. Policija je danes sporočila, da v tem obračunu ni bil nihče ranjen, so pa pridržali skupno 19 ljudi.

Do incidenta je prišlo v sredo okoli 19. ure v naselju Vukomerec vzhodno od Zagreba, je danes pojasnila zagrebška policija. Več oseb se je v osebnih avtomobili porsche cayenne in renault scenic pripeljalo do družinske hiše v tem naselju in nato po krajšem verbalnem prepiru začelo streljati.

Ranjenih ni bilo, je bilo pa ob hiši poškodovanih še sedem osebnih avtomobilov. Kriminalisti so pridržali 19 oseb in začeli preiskavo zaradi kaznivega dejanja povzročitve nevarnosti zoper življenje ljudi in premoženje, so danes še povedali na zagrebški policijski upravi. Dodali so, da bodo preiskavo razširili tudi na morebitna druga kazniva dejanja pridržanih oseb.

Za nameček je do incidenta prišlo nasproti tamkajšnje osnovne šole, v kateri je bilo takrat še nekaj učencev in profesorjev, ki jih je po strelih zajela panika. Starši učencev so za danes napovedali protestni shod z zahtevo, da oblasti zagotovijo varnost za njihove otroke. Zaskrbljeni prebivalci soseske so povedali, da sta si nasprotujoči si strani v sredinem spopadu že prej medsebojno grozili, v torek tudi s pištolami, a fizičnih spopadov še ni bilo. Kot so še opazili, so v soseski tudi v torek bile nameščene policijske patrulje.

Policija je danes zavrnila odgovornost za morebitne nepravilnosti pri svojemu ravnanju. Po prvih informacijah o oboroženem spopadu se je na kraju dogodka v kratkem pojavilo približno 30 policistov, med njimi tudi pripadniki posebnih enot.

Hrvaški mediji so danes poročali, da je bilo slišati najmanj 30 strelov, tudi iz avtomatskega orožja in da so "krogle švigale po celi ulici". Ocenjujejo, da je "pravi čudež, da ni bil nihče ranjen". Do spopada naj bi prišlo zaradi neurejenih premoženjskih odnosov med dvema romskima družinama, je danes poročal Jutarnji list, ki se sklicuje na izjave prebivalcev soseske.