Zaradi eksplozije v bližini avtobusa nemške nogometne ekipe Borussio odpovedali tekmo!

11. 4. 2017, 21:42 | Aktualno | Vir: STA

              Zaradi eksplozije v bližini avtobusa nemške nogometne ekipe Borussio odpovedali tekmo! (foto: profimedia) profimedia

Tekmo četrtfinala nogometne lige prvakov med Borussio in Monacom, ki bi se morala v Dortmundu začeti danes ob 20.45, so odpovedali zaradi eksplozij v bližini klubskega avtobusa domače ekipe.

Tekmo bodo po novem odigrali v sredo ob 18.45, so sporočili iz nemškega kluba.

V bližini avtobusa, ki je bil na poti na stadion, so eksplodirala tri eksplozivna telesa. Pri tem je bila po poročanju lokalnih medijev ranjena ena oseba, v klubu pa so potrdili, da gre za španskega branilca nemške ekipe Marca Bartro, ki so mu zaželeli hitro okrevanje.

"Tukaj na stadionu ni razlogov za paniko," je na stadionu navijačem neposredno po dogodku sporočil uradni napovedovalec Norbert Dickel, poroča agencija dpa. Navijači so odgovori s skandiranjem: "Dortmund, Dortmund." Kljub temu se je na stadionu takoj sestal krizni štab in se v sodelovanju s policijo odločil, da se tekma iz varnostnih prestavi na naslednji dan.

V prvih reakcijah so v klubu preko družbenega omrežja Twitterja sporočili, da je ob moštvenem avtobusu eksplodirala bomba, da so igralci na varnem in da ni nevarnosti v in okoli stadiona. Kasneje je sledilo tudi sporočilo o imenu poškodovanega nogometaša in da so po napadu pretreseni tudi ostali nogometaši, zato se v klubu že bojijo, ali se bodo psihično uspeli pripraviti na sredin dvoboj.

Sicer pa so nogometaši po eksploziji že prestopili v nov avtobus, da bi se odpravili na stadion, po odpovedi tekme pa so ostali v bližini hotela, že pred 21. uro pa so se odpravili domov.

Policija, ki je hitro zaprla širše območje področja, kjer so odjeknile eksplozije in ga podrobno pregledala z dronom, je takoj pozvala ljudi, naj ne širijo govoric in špekulacij ter ohranijo mirno kri, saj so razlogi za eksplozije zaenkrat neznani. Uradno je potrdila tudi, da so bila poškodovana stekla na avtobusu ter da so ranjenega nogometaša prepeljali v bolnišnico. Tudi navijači iz varnostnih razlogov takoj po odpovedi tekme niso smeli zapustiti stadiona, ampak šele dobre pol ure kasneje.

V Dortmund prihajajo tudi sporočila podpore. Med prvimi so se oglasili pri Barceloni, ki danes gostuje pri Juventusu v Torinu. "Vsa naša podpora gre Marcu Bartri, BVB in navijačem," so tvitnili iz katalonskega velikana.