Zaradi močnega vetra zaprli olimpijski park, niso pa ogrožena tekmovanja v dvoranah!

14. 2. 2018, 10:40 | Aktualno | Vir: STA

              Zaradi močnega vetra zaprli olimpijski park, niso pa ogrožena tekmovanja v dvoranah! (foto: profimedia) profimedia

Močan veter v olimpijskem mestu Gangneung ob vzhodni obali Južne Koreje povzroča velike težave lokalnim oblastem in organizatorjem olimpijskih iger. "Vse aktivnosti v olimpijskem parku so zaradi varnostih razlogov začasno ustavljene," je povedal tiskovna predstavnica organizacijskega komiteja. Niso pa ogrožena tekmovanja v ledenih dvoranah.

Ljudi, ki se v pričakovanju tekmovanj v hitrostnem drsanju zadržujejo na prostem v olimpijskem parku, so pozvali, naj se umaknejo v zgradbe. Do konca dneva so sicer dostop do parka za javnost zaprli.

Popoldne po lokalnem času so v obmorskem mestu izmerili veter s hitrostjo 8,7 metra na sekundo. Oblasti so na nevarnost zaradi močnega vetra opozorile ljudi tudi s kratkimi sporočili prek telefonov.

Zaradi škode, ki jo je veter povzročil na strešni kritini, so po poročanju nacionalne tiskovne agencije Yonhap v olimpijskem parku zaprli nekaj začasno postavljenih objektov, med njimi trgovino s spominki in medijski center.

Močan veter kroji tudi usodo tekem v zimskem središču Alpensia. Biatlonke se bodo na 15-kilometrski razdalji pomerile šele v četrtek, alpske smučarke pa bodo slalom odpeljale v petek. Pred tem so prav tako zaradi močnega vetra prestavili moški smuk in ženski veleslalom.