Zaradi posledic sneženja na območju Elektra Ljubljana brez elektrike številna gospodinjstev

11. 12. 2017, 10:10 | Aktualno | Vir: STA

              Zaradi posledic sneženja na območju Elektra Ljubljana brez elektrike številna gospodinjstev (foto: profimedia) profimedia

Odpravljanje posledic sneženja, ki je skupaj z dežjem v noči na soboto zajelo Slovenijo, ponekod še vedno poteka. Na območju Elektra Ljubljana je že več kot 6000 gospodinjstev. Število se je še nekoliko povečalo, saj se je v nedeljo pojavila nova okvara na daljnovodu Šemnik.

Na njihovi spletni strani je razvidno, da je brez elektrike trenutno že 6646 gospodinjstev oziroma 173 transformatorskih postaj.

Brez elektrike so tako nekatera gospodinjstva na območju Rakeka, Kočevja, Ribnice, Sodražice in Izlak, so danes sporočili iz Elektra Ljubljana.

Kljub celodnevnemu nedeljskemu delu vseh razpoložljivih terenskih ekip s celotnega področja Elektra Ljubljana v Zasavju niso uspeli sanirati vseh poškodovanih delov omrežja za distribucijo električne energije in zato z deli nadaljujejo danes.

Pri vzpostavljanju vzdržnega stanja na omrežju so poleg vseh ekip iz Zasavja angažirane ekipe iz Novega mesta, Grosuplja in Domžal. V nedeljo zvečer se je pojavila nova okvara na delu 20-kilovoltnega daljnovoda Šemnik, ki je zaradi razmer niso uspeli odpraviti in zato je bilo čez noč 35 merilnih mest brez oskrbe z električno energijo. Napako so medtem že odpravili.