Zaradi žejnih Indijcev kaos pred trgovinami z alkoholom

Ob rahljanju ukrepov

5. 5. 2020, 06:35 | Aktualno | Vir: STA

              Zaradi žejnih Indijcev kaos pred trgovinami z alkoholom (foto: Profimedia) Profimedia

Policija je morala danes z gumijevkami razgnati množice žejnih Indijcev, ki so se drenjali pred trgovinami z alkoholom, potem ko so v državi dodatno omilili ukrepe za zajezitev koronavirusa. Po državi so danes med drugim dovolili odprtje nekaterih trgovin, v pisarnah pa je dovoljena tretjina zaposlenih, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Indijska vlada se hvali, da ji je uspelo s strogimi karantenskimi ukrepi, ki so jih uvedli konec marca, zajeziti izbruh koronavirusa, s katerim se je okužilo 42.500 ljudi, umrlo pa jih je 1400. Obenem pa je vlada s tem spravila v težek položaj na milijone delavcev, ki so ostali brez zaposlitve.

Država je prejšnji mesec že deloma omilila ukrepe na področju industrije in kmetijstva, danes pa so deloma dovolili odprtje pisarn in nekaterih trgovin. Med drugim so se spet odprle trgovine z alkoholom.

"Alkohol nam bo vlil moči, da ohranimo socialno distanco med pandemijo," je za AFP dejal eden od moških, ki je čakal na vrsto v Kalkuti.

Čeprav so pred trgovinami s kredami zarisali kroge, kjer naj stojijo ljudje v čakalni vrsti, so si ponekod morali policisti pomagati z gumijevkami. Že od zgodnjega jutra so moški v maskah čakali, da pridejo na vrsto. Ponekod so izbruhnili tudi neredi, ko se je zbrala večja množica in so preventivno zaprli trgovine.