Zavistna prodajalka božičnih jelk organizirala pretep konkurenta (zgodilo se je v Zagrebu)

5 aretiranih in 1 težko poškodovan

21. 12. 2020, 10:54 | Aktualno

              Zavistna prodajalka božičnih jelk organizirala pretep konkurenta (zgodilo se je v Zagrebu) (foto: profimedia) profimedia

Skupinskemu pretepu v Zagrebu je botrovala zavist 32-letne prodajalke borov, ki je pregovorila še štiri somišljenike, da skupaj pretepejo uspešnejšega konkurenta.

Zgodilo se je 18. decembra okoli 20.40 na križišču Martićeve in Heinzelove ulice v Zagrebu, tarča fizičnega obračuna pa je bil 43-letni možakar, ki mu je šla prodaja božičnih dreves na bližnjem trgu bolje od rok.

32-letna pobudnica akcije se je s pestmi skupaj s 44-letno prijateljico in še tremi mladci, starimi 21 in 22 let, spravila nad nič hudega slutečega možakarja, ko je slednjemu na pomoč prihitel 29-letni mimoidoč, se je sprožil vsesplošni pretep.

Uspešnejšemu trgovcu je prvi udarec v obliki serije klofut sicer zadala 44-letna 'dama', veliko bolj nasilen pa je bil njen 21-letni pomagač, ki je napadenega tako močno udaril s pestjo, da je ta nezavesten obležal na tleh. Slednje mladega nasilnika ni ustavilo, saj je z udarci po glavi in telesu nadaljeval navkljub nezavesti žrtve. Ko je ta prizor videl že omenjeni 29-letnik, se je enostavno moral vmešati v dogajanje, kar je podivjano štiričlansko drhal tako razjezilo, da so se lotili še njega tako, da je po njem padalo z vseh strani. Za piko na i je k divjanju dodal 22-letnik, ki se je tako konkurenta kot mimoidočega, ki mu je priskočil na pomoč, lotil kar železnim stojalom za božična drevesca.

Zagrebška policija zdaj sporoča, da sta obe gospodični in vsi trije mladeniči ta hip v priporu, pa tudi, da so bile zoper njih podane prijave za sodelovanje v pretepu in povzročitve težkih poškodb.