Žensko, ki je rodila na Vranskem, zaradi poskusa detomora čaka ovadba!

22. 1. 2018, 10:00 | Aktualno | Vir: STA

              Žensko, ki je rodila na Vranskem, zaradi poskusa detomora čaka ovadba! (foto: profimedia) profimedia

Žensko, ki je v soboto rodila na stranišču Centra za varno vožnjo na Vranskem, zaradi poskusa detomora čaka kazenska ovadba. Kot je v izjavi za javnost povedal vodja oddelka za splošno kriminaliteto na Policijski upravi Celje Milan Vogrinec, so novorojenčka na stranišču našli hišnik, čistilka in inštruktor varne vožnje, ki je poskrbel za otroka.

Po Vogrinčevih besedah se je ženska nameravala udeležiti tečaja varne vožnje na Vranskem, a ker so pristojni opazili, da je njeno psihofizično stanje nekoliko poslabšano, so ji predlagali drug termin, kar je odklonila. Opazili so tudi, da se je kar nekaj časa zadržala v toaletnih prostorih.

Policisti so jo potem, ko je zapustila toaletne prostore, kmalu potem izsledili, skupaj z njenim partnerjem, ki pa naj ne bi bil oče novorojenčka. Za oba so odredili pridržanje, a so ga potem za žensko prekinili in jo hospitalizirali. V nedeljo je bolnišnico že zapustila, nato pa so policisti z njo opravili pogovor. Tudi novorojenček je hospitaliziran v ljubljanskem kliničnem centru. Njegovo stanje je stabilno in je izven življenjske nevarnosti, je dejal Vogrinec in napovedal kazensko ovadbo tudi za partnerja, če bodo ugotovili njegovo povezanost s poskusom detomora.

O usodi novorojenčka bo odločal pristojni center za socialno delo.

Mater, ki je doma z območja celjske policijske uprave, je skupaj s partnerjem že na prostosti.

Zadnje primere detomora so celjski policisti obravnavali leta 2010 in 2000, vsi pa so že bili preiskani.