6. 12. 2022, 10:53 | Promocijska objava

4 stvari, s katerimi nas je navdušil novi Range Rover Evoque

Land Rover

V sožitju urbane elegance in pustolovske igrivosti se razkriva novi Range Rover Evoque, kompaktni SUV, ki zna ugajati vsaki vozniški duši. Kaj so tiste prednosti, s katerimi je prepričal tudi nas?

Kompakten, a tako zelo prostoren

Ko iščemo SUV, ki se dobro znajde tudi v mestu, je Range Rover Evoque skorajda idealna rešitev. Ni gigant, ki bi nerodno lomastil po ozkih ulicah, ni pa tudi tako majhen, da bi tvegal praktičnost, ki jo pričakujemo, ko po svetu potujemo v urbanih križancih. 

Prostorni, 591-litrski prtljažnik, bo ugodil vsem potovalnim potrebam, če vas bodo nakupovalne razvade ponesle na nekoliko večje pakete, pa lahko ta prostor s podrtimi zadnjimi sedeži hitro nadgradite na 1383 litrov

Land Rover

Čeprav se Evoque predstavlja kot najkompaktnejši Land Rover, se to v samem avtomobilu ne čuti. Ko se udobno namestite, takoj opazite, da so vse podrobnosti dodelane za maksimalno funkcionalnost med vožnjo. Kljukice za držanje vrečk na robovih sredinske konzole, prostorni predalniki v vratih za hiter dostop do vseh stvari, ki jih odložite, sedeži so mehki, prijetni, popolnoma prilagodljivi tudi za podporo hrbtenice in tako izredno udobni tudi na zelo dolgih vožnjah. Nobena malenkost ni bila prepuščena naključju.

Logiko spajanja prostora, tehnologije in estetike je lepo opisal kar Alan Sheppard, vodja oblikovanja notranjosti, JLR, ki je dejal: »Notranjost novega Evoquea daje občutek večjega prostora, v katerem se prefinjene podrobnosti in najnovejša tehnologija neopazno združijo z obliko. Naš cilj je bil ohraniti položaj Evoquea na vodilnem mestu v sodobnem oblikovanju in resnično verjamemo, da smo to dosegli.«

(VIDEO) Elle ekipa v pripravi na Elle Style Awards v družbi iskrivega Range Roverja Evoque:

Avtomobil, ki pritegne pozornost

Privlačnost je zapisana v Evoquerjev DNA. Že na prvi pogled dajte vtis premijskega vozila, kjer nobena malenkost ni bila prepuščena naključju. Kakor notranjost prepriča s kakovostnimi materiali in bogato opremo, zunanji videz odraža krasno mešanico drznosti in sofisticiranosti

Vendarle govorimo o britanski avtomobilski znamki, kjer je šarm dodan serijsko. Le da Evoque ta šarm dopolnjuje z dizajnersko zasnovo, ki se ne boji segati v svet športnih karoserij in drznih linij. Pri tem izstopajo tudi prekrasni, super tanki Matrix LED žarometi, ki se igrivo spogledujejo s cesto, obenem pa čudovito dopolnjujejo celostni videz avtomobila.

Land Rover

Mirna vožnja – tudi, ko ceste ni več

Range Rover Evoque se res morda zdi kot eleganten urbani konjiček, a v svojem srcu skriva izjemno pustolovsko dušo. Koncev koncev je v sorodu z družino Land Rover, zato mu malce bolj divji tereni nikakor niso tuji. Vključen ima celo Land Roverjev znameniti sistem Terrain Response 2 System, ki avtomatično optimizira delovanje avtomobila glede na teren, po katerem rovarite. Tako bo vožnja mirna in nadzor nad avtomobil popoln tudi, če vozite po travi, blatu, pesku ali snegu. 

Nadvse intuitiven infozabavni sistem 

V notranjosti se nadaljuje prefinjena mešanica minimalizma in futurizma. Izpopolnjeni infozabavni sistem Touch Pro Duo kar kliče pod dotiku. Je svet v malem, ko na 10-palčnem zaslonu dostopamo do vsega, kar avtomobil ponuja, obenem pa vijugamo med kopico možnosti, ki vsako potovanje spremenijo v svojevrstno izkušnjo. 

Nastavljiv zaslon omogoča dodatno prilagajanje voznikovim željam in udobju, seveda pa je vključena tudi vsa povezljivost, ki bi si jo lahko zaželeli. Tako se Evoque elegantno poveže z vašim najljubšimi tehnološkimi igračkami, da so vam vse vaše mobilne nujnosti vedno na voljo – na dotik.