23. 6. 2020, 07:58

Pet stvari pri vašem avtomobilu, ki jih ženske naprej opazijo (piše novinar Avto magazina)

Profimedia

Seveda opazi, kakšen avto vozite – ampak bolj kot to, jo v naslednji zmenek prepriča veliko več kot le petični grb na avtomobilski zadnjici.

Je že tako, da veliko žensk določene stvari glede vašega avtomobila vidi kot odsev vaše osebnosti, zato je stanje vašega vozila lahko pomemben faktor na vaši romantični poti. Kar pa obenem pomeni, da vam lahko prav vaš avto uniči priložnost pri vam ljubem dekletu.

Seveda ženske najprej opazijo tiste najbolj očitne razlike med moškim, ki vozi zelenega hibrida in moškim, ki naokoli rohni s kakšnim džipom, ki kar golta dizelske litre. Zato tokrat ne bomo govorili o znamkah, ampak o tistih manj izstopajočih spremenljivkah pri vašem jeklenem konjičku, ki njej prav tako pritegnejo pozornost in se ji morda celo pomagajo odločiti, če se vam bo še kdaj odzvala na telefonski klic.

1 – Barva

Če se odločite za električno rumenega Lamborghinija, vam bo to verjetno opravičila marsikatera deklina, če pa boste v to barvo odeli svojega Passata, bodo odzivi precej drugačni. Močna, izrazita barve avtomobila, ki ga vozi moški, daje ženski občutek, da je voznik neresen, nezanesljiv, divji in na koncu predvsem neprimeren za resno zvezo. Na drugi strani pastelne barve, kakšna bež recimo, dajejo vtis, da za volanom sedi utrujeni upokojenec. Zato izbirajte pravilno. Najpogosteje izbrane barve za avtomobile - bela, srebrna in črna – so tako pogoste z razlogom. Lahko pa si še preberete kakšna dekleta privlačijo različne barve avtomobilov.

2 – Vonj

Prva stvar, ki jo potnik zazna, ko sede v avtomobil, ki si ga ne lasti, je vonj. Voznik se na vonj svojega avtomobila navadi in tudi če je ta bolj neprijetne sorte, ga sam niti več ne zazna. Ga pa vsekakor zazna dekle, če jo ob vstopu v avtomobil po nosnicah udari vonj po postani vlagi, cigaretnih ostankih, ki v pepelniku gostijo že od prve registracije ali pa po na pol plesnivi torbi za fitnes, ki ste jo leta 2014 ob zadnjem obisku telovadnice pozabili v prtljažniku.

Ob takšnih vonjavah ona nemudoma pomisli, da imate doma verjetno podobno neokusne okoliščine in zato začne resno razmišljati, če se vam je varno približevati. Ne pozabite – ženski nos je zelo občutljiv, zato poskrbite, da bo avtomobil vedno dišal kot borov gozdiček na sončen pomladni dan.

3 – Hrup

Naj bo to hrupno tuljenje vašega razžrtega izpušnega lonca, hreščanje menjalnika ali pa rjovenje kostumiziranega izpušnega tulca, ki se vam je nekje v srednji šoli zdel dobra ideja. Vse kar se njej ne sliši kot običajno avtomobilsko brnenje, bo kaj hitro pokvarilo romanco. Če karkoli v vašem avtomobilu povzroča hrup, ki je glasnejši kot sobna jakost pogovora, to rešite še pred naslednjim zmenkom.

4 – Glasba

Ko smo ravno pri hrupu – bodite previdni tudi s predvajanjem glasbe v avtomobilu. Prihranite si trenutke nelagodnosti, ko po pomoti ugasnete avtomobil na nečloveški glasnosti radia in potem ob vžigu, ko ob vas sedi potencialna izbranka, iz zvočnikov vžgejo brutalni basi 2 Unlimited s komadom No Limit, za kar se morate potem vso opravičevati, češ, da je vaš glasbeni okus sicer veliko boljši, kot ona morda zdaj predvideva. Poskrbite, da njeni ušesni bobniči ne bodo doživeli nepotrebne agresije in zato že v naprej pripravite ustrezen glasbeni ambient.

5 – Varnost

Varna vožnja in avtomobili z modernimi varnostnimi dodatki so absolutno trend, ki ga opazijo tudi ženske. Divjanje po cesti se mogoče zdi privlačno dekletom v visoko-oktanski fikciji Hitrih in drznih, v resničnem svetu pa se ženska v avtomobilu, sploh v družbi voznika, ki ga še ne pozna zelo dobro, želi predvsem počutiti varno. Zato je nikar ne poskušajte navdušiti s kakšnimi James Bond cestnimi triki, ker boste izzvali ravno nasprotni učinek. Ne glede na to, koliko skritih zračnih blazin vaju obkroža.

Vir: Avto magazin

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.