D.H. | 23. 9. 2020, 09:23

6 napak, ki jih moški sopotnik običajno naredi, ko vozi ženska

profimedia

Ženske imajo do avtomobilov običajno nekoliko drugačen odnos kot moški. Ankete kažejo, da ženske pri avtomobilih cenijo vzdržljivost, zanesljivost, varnost in dostopnost, medtem ko moškim več pomeni zunanji in notranji videz avtomobila ter tehnologija, ki se sveti med vožnjo. Že te razlike pa namigujejo, da je verjetno tudi zelo drugačen sam odnos do vožnje.

Ko naslednjič sedite na sopotnikovem sedežu, krmilo pa vihti ženska voznica, se zato spomnite nekaj osnovnih stvari, ki jih ženske sovražijo, če jih moški počnejo med vožnjo. Da boste vedeli, kdaj se je pametno zadržati – že zato, da ne boste domov prišli peš.

#1 Pametovanje o slogu vožnje

Uganete, kaj po nekaterih anketah moške najbolj iritira, kadar vozi njihova žena? Ko vozi v napačni prestavi. Kaj pa je na drugem mestu? Ko vozi prepočasi. In na tretjem? Da nima dovolj samozavesti za prehitevanje. Veste kaj to pomeni? Da moški preprosto vozijo drugače kot ženske. Bolj agresivno, bolj drzno. Kar pa ni nujne tudi boljše. Zato se moški, ko vozi ženska, lahko hitro prelevijo v nadležne inštruktorje, ki vedno bolj razdraženi voznici lajajo ukaze in nepotrebne usmeritve. Kakšen varnostni popravek bo dobrodošel, vsesplošno in neustavljivo kritiziranje njene vožnje pa v nobenem primeru ne more končati dobro.

#2 Smetenje po avtomobilu

Ste si v njenem avtomobilu ravnokar odvili nov žvečilni gumi in ovitek zatlačili v vratni predal? Ne bodite jezni, ko vas bo opomnila, da glede na to, kako po stanovanju puščate nogavice, dvomi, da bo ta papirček na koncu romal v smetnjak. In kako nevljudno, da ste se odločili tisti rogljiček hrustati med vožnjo, ko pa je ravno včeraj peljala avto na čiščenje. Če pa želite biti kar po najhitrejši poti samski, si med vožnjo sezujte čevlje in noge spočijte na armaturni plošči.

#3 Izbruhi jeze na okoliški promet

Če sedite na sopotnikovem sedežu, lahko promet okoli vas odklopite. In mogoče je tako celo najboljše. Sicer lahko iz čiste navade zapadete v divji bes, ker nekdo ni dovolj hitro speljal na zeleni luči ali pa je vašo drago na križišču izsilil ravno tako jezni voznik. Ker niste za volanom, je vaš bes potem še toliko bolj neutemeljen. Iz vas se usuje rafal žaljivk in kletvic, žile na vratu vam odebelijo na maksimalno pretočnost, na kotičkih ust se vam nabira slina, ona pa si po tiho naredi mentalni opomnik, da z vami ne bo nikoli več v istem avtomobilu.

#4 Pomanjkanje ženski prijaznih izdelkov

Morda ji sem in tja celo prepustite krmilo vašega osebnega avtomobila. Ali pa se ona pogosto vozi z vami. Bodite uvidevni in poleg zaloge žvečilnih gumijev in tistega razpršila, ki notranjost vašega avtomobila ovija v agresivno destiliran vonj po borovcih, dopolnite obvezno opremo še s kakšnimi vlažilnimi in navadnimi robčki, obliži (ker jo lahko kdaj ožulijo čevlji) in polnilcem za njen telefon, da bo lahko tudi med vožnjo sledila všečkom na Instagramu.

#5 Nenehno spreminjanje radijske postaje

Ena glavnih stvari, s katero si sopotnik lahko krajša čas, je pritiskanje za vožnjo neesencialnih gumbov na armaturni plošči. Vaša potrpežljiva voznica bo sicer mirno ignorirala, ko boste prestavili vse njene nastavitve za klimo, čeprav jih ima optimizirane za njeno maksimalno udobje, bo pa postajala bolj in bolj razdražena, če se boste potem nadgradili v priložnostnega didžeja in neprestano menjavali radijske postaje ali predvajane skladbe, ker bo to znatno motilo njeno pozornost na vožnjo. Znanost namreč pravi, da imajo ženske med vožnjo najraje umirjene, prijetne skladbe, ki jih dobro poznajo.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih TikTok, Youtube, Instagram in Facebook.