N. V. | 15. 9. 2023, 21:30

Črna lista: zvezdniki, ki jim ni dovoljeno kupiti Bugattija

Profimedia/fotomontaža

Pri Bugattiju so se odločili, da ni vsakdo vreden lastništva enega od njihovih ekskluzivnih vozil. Imajo svojo 'črno listo' na kateri je tudi mnogo zvezdnikov. Na njej so se namreč znašli vsi tisti, ki so kadarkoli oskrunili ime oziroma imidž.

Si predstavljate, da ste ljubitelj luksuznih avtomobilov, imate dovolj denarja, da si jih kupite, pa tega ne smete? Za mnoge zvezdnike je to prava tragedija. Čeprav imajo denar, s katerim si lahko kupijo vse, kar jim poželi srce, pa ima prestižna francoska znamka avtomobilov Buggati 'črno listo', na kateri se znajde vsak, ki je kadarkoli oskrunili ime oziroma imidž – denar gor ali dol.

Menijo, da je lastništvo avtomobila te prestižne francoske znamke privilegij in napake niso dovoljene. Na 'črni listi' pa se je prav zaradi napak znašlo že precej znanih imen.

Tom Cruise

Ameriški filmski zvezdnik Tom Cruise je na tem seznamu pristal po tem, ko se je pred leti na premiero tretjega filma Misija nemogoče pripeljal v veyronu in mu pred očmi fotografov in kamer dolgo časa ni uspelo odpreti sovoznikovih vrat. Odpiranje se je tako skoraj izkazalo za misijo nemogoče.

Ker je zaradi tega neljubega dogodka vrgel slabo luč na vozilo, so se mu pri Buggatiju odpovedali in Cruise si tako ne more več kupiti Bugattija. 

Simon Cowell

Med tistimi, ki si ne morejo več privoščiti Bugattija – a ne v finančnem smislu – je tudi Britanec Simon Cowell, ki je imel nekoč v lasti veyrona 16.4 – a ga v treh letih vozil le dvakrat, kar pa ni dobra reklama za znamko. Kaplja čez rob je bila prodaja superšportnika, potem ko je ta skoraj šest let počival v garaži in ga je prodal za "le" 1,4 milijona evrov, čeprav je imel narejenih komaj 2100 kilometrov. 

Profimedia

Flo Rida

Raper Flo Rida si ne more več kupiti Bugattija po tem, ko je pred leti svojega raztreščil v vinjenem stanju.

Profimedia/fotomontaža

Jenson Button

Na 'črni listi' je tudi nekdanji dirkač formule ena Jenson Button. Leta 2006 je postal lastnik veyrona, v zameno za lastništvo pa se je zavezal, da bo objavljal fotografije in propagiral kakovost vozila. Ljubezen med dirkačem in Bugattijem se je ohladila in Britanec je leta 2009 prodal ekskluzivno vozilo leta za – po mnenju znamke – sramotnih milijon evrov, poleg tega je z njim naredil manj kot 2500 kilometrov. Ker se jim je zdela cena ponižujoča, so mu onemogočili morebiten nakup novega Bugattija, poroča Moški svet.

Profimedia

Xzibit / Floyd Mayweather

Privilegij, da si lasti Bugattija, je izgubil tudi raper Xzibit, ki si je nekoč lastil veyrona grand sport, a je storil usodno napako. Bugattija, ki se je udeležil prestižne dirke Gumball 300, je namreč dal na dražbo. Kupil ga je Floyd Mayweather, za katerega je bil to že tretji Bugatti in ki je bil prav tako že na črni listi znamke – po tem, ko je pred tem že prodal dva, med drugim veyrona grand vitesse (2011), za katerega je odštel več kot 2,1 milijona evrov, zanj pa je na dražbi dobil 3,5 milijona evrov.

Profimedia

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih TikTok, Youtube, Instagram in Facebook.