16. 5. 2022, 20:15 | Promocijska objava

Čas potovanj se približuje! Kaj pa, če vas v tujini presenetijo težave z avtomobilom?

Profimedia
Čas potovanj se približuje! Kaj pa, če vas v tujini presenetijo težave z avtomobilom? (foto: Profimedia)

Ko se odpravljamo na daljši izlet z avtomobilom, to običajno pomeni, da prečkamo kakšno mejo in da računamo, da nas bo naš dragoceni konjiček potem tudi uspešno pripeljal nazaj domov. A ker je življenje polno presenečenj, se ta zgodba zna hitro zakomplicirati. In dlje kot smo od doma, bolj nadležno je, če nam načrte začnejo podirati te in one težave z avtomobilom. Brez skrbi – zadeva je rešljiva hitreje (in udobneje) kot si mislite.

Marsikdo vam zna povedati, zakaj je še kako pametno imeti zavarovanje avtomobilske asistence, sploh takšne, ki vam nudi pomoč tudi, če se vaš avtomobil nekje v tujini odloči, da z vami ne bo več sodeloval. 

Že sama vednost, da lahko brez težav vedno in ne glede na vrsto komplikacij pokličete na pomoč strokovno osebo, daje občutek mirnosti in brezskrbnosti, ko se z avtomobilom odpravimo na daljšo pot. Če je v avtomobil nagnetena še celotna družina, pa je možnost, da boste našli kolektivno dovolj potrpljenja za samoiniciativno reševanje avtomobilskih težav še toliko nižja. 

Kako je potemtakem videti scenarij, če se na cesti doma ali v tujini znajdete pred težavami z avtomobilom, v rokavu pa imate glavnega aduta – avtomobilsko asistenco

Pogled na uro

Na armaturni plošči vašega avtomobila se tik po speljevanju s cestninske postaje Bregana zasvetijo opozorilne lučke, za katere sicer specifično ne veste, kaj pomenijo, precej jasno pa vam je, da je vaš izlet na Jadran ravnokar naletel na prvo resno oviro. Pogledate na uro – pol enajstih zvečer. Le kdo vas lahko reši iz te zagate ob tej uri? Avtomobilska asistenca je vam, vašim sopotnikom in vašemu vozilu na voljo 24 ur, zagotavlja pa pomoč in kritje stroškov v Sloveniji in tujini, kar pomeni, da ste v bistvu le en klic stran od verjetno najbolj enostavne in hitre rešitve težave, v kateri ste se znašli. 

Klic na asistenčni center

Po tem, ko ste avtomobil, sebe in sopotnike spravili na varno, lahko zavrtite telefonsko številko asistenčnega centra in breme svojih težav čim prej preložite na nekoga drugega. Šalo na stran – klic na asistenčni center je dejansko najboljši način, da svoje potovanje čim prej nadaljujete, bodisi s svojim, bodisi z nadomestnim vozilom. 

Zavarovalnica Triglav ima za pomoč na cesti na voljo brezplačno številko 080 28 64, iz tujine jih pokličite na +386 2 222 28 64.

Popravilo ali avtovleka

Po klicu na asistenčni center bodo vaše avtomobilske težave hitro postale precej binarne – obstajali bosta namreč le dve možnosti: ali vam avtomobilsko težavo lahko rešijo na hitro in nadaljujete pot s svojim avtomobilom, ali pa bo avto potrebno transportirati do ustreznega servisa oziroma storitve.

Lepota zavarovanja z avtomobilsko asistenco je, da glede na izbrani paket krije tudi strošek avtovleke, tako da bo vaš avto v primeru, da se ga ne da usposobiti na lokaciji, kjer ste obtičali, romal bodisi na najbližji pooblaščeni servis, bodisi do polnilne postaje, če ste pozabili napolniti baterijo v vaši Tesli, bodisi nazaj do vašega dvorišča ali kakšnega drugega mesta.

Kaj pa, če težava ni dejanska okvara avtomobila?

Če je problem avtomobilske narave, je avtomobilska asistenca zelo verjetno še vedno prava rešitev. Recimo, če imate težave s ključi vozila, kar je zelo pogosta težava, ki jo avtomobilska asistenca rešuje slovenskim voznikom. Ali pa, če ste natočili napačno gorivo in se to spomnili, ko ste že odpeljali z bencinske črpalke. Morda vam je zmanjkalo goriva na poti – tudi tu vam priskoči na pomoč avtomobilska asistenca. Še celo nadomestne dele vam dostavijo v tujino, če je potrebno!

Je izlet tu končan?

Ni nujno. Če je vaše vozilo tako zelo klecnilo, da ga ni mogoče spraviti k sebi v naslednjih dveh urah, niti s pomočjo pooblaščenega servisa, vam zavarovalnica v sklopu izbranega paketa zavarovanja avtomobilske asistence z veseljem ponudi nadomestno vozilo – če je na voljo, pa bo to celo vozilo enake kategorije kot vozilo, ki ga imate. Ne bodo vam sicer mogli zagotoviti vse ekskluzivne dodatne opreme, ki ste jo morda navili na svojega jeklenega konjička, boste pa zelo verjetno uspeli rešiti vaše počitnice ali izlet. 

Kako daleč seže asistenca?

Prav v dometu se pokaže tista prava lepota avtomobilske asistence, saj velja na celotnem geografskem območju Evrope, hitra povezava in učinkovita mreža pa omogoča, da stranka od klica na asistenčni center pa do prihoda izvajalca čaka v povprečju le 45 minut, ne glede na to, kje v tujini potrebujete pomoč.

Za še več informacij pa sledite tej povezavi.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.