5. 7. 2021, 13:07 | Vir: STA

Daimler, Traton in Volvo v postavitev 1700 polnilnic za električna vozila

Daniel Novakovič/STA

Evropski proizvajalci tovornjakov in avtobusov Daimler Truck, Volkswagnova podružnica Traton in Volvo so napovedali, da bodo do leta 2027 po vsej Evropi postavili 1700 polnilnic za njihova vozila na električni pogon.

Daimler, Traton in Volvo naj bi po dogovoru prihodnje leto ustanovili skupno podjetje s sedežem v Amsterdamu, vanj naj bi vložili 500 milijonov evrov, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

"Skupni cilj evropskih proizvajalcev tovornjakov je doseči podnebno nevtralnost do leta 2050," je ob tem dejal izvršni direktor podjetja Daimler Truck Martin Daum. Kot je izpostavil, pa je ključnega pomena, da vzpostavljanje ustrezne infrastrukture poteka z uvedbo ogljikovega dioksida nevtralnih tovornjakov.

Visoko zmogljive polnilne točke z uporabo električne energije, proizvedene iz obnovljivih virov, je treba postaviti vzdolž avtocest, v logističnih centrih in na razkladalnih mestih.

Polnilnice, ki jih bodo postavili na avtocestah, logističnih centrih in raztovornih točkah, bodo uporabljale električno energijo, proizvedeno iz obnovljivih virov.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.