11. 5. 2021, 12:18 | Vir: STA

FlixBus bo štirikrat tedensko Ljubljano povezal z Beogradom

Nebojša Tejić/STA

Avtobusni prevoznik FlixBus bo po več kot letu dni ponovno vzpostavil mednarodno avtobusno povezavo med Slovenijo in Srbijo. Od 20. maja bodo avtobusi v omejenem obsegu in ob upoštevanju epidemioloških ukrepov štirikrat tedensko povezali Ljubljano in Beograd, so sporočili iz omenjene družbe.

Ljubljana je kot pomembno prometno vozlišče FlixBusa in privlačna turistična destinacija trenutno povezana s ključnimi središči na Hrvaškem ter v Avstriji, Nemčiji, Italiji in Švici, so zapisali v avtobusnem prevozniku. Slovenijo med drugim neposredno povezujejo z Zagrebom, Splitom, Dunajem, Benetkami, Zürichom, Münchnom, Stuttgartom in Frankfurtom.

"V Sloveniji smo v manjšem obsegu začeli obratovati že prej, saj so nam to omogočile epidemiološke razmere. Ves čas smo skrbno spremljali stanje v Srbiji in se pripravljali na kakovosten začetek. Ugodne razmere in povečane potrebe po potovanju prebivalstva tako v Sloveniji in Srbiji kot po vsej Evropi so nas spodbudile k uvedbi novih povezav," je ob ponovni uvedbi linije med slovensko in srbsko prestolnico povedal direktor regije FlixBus CEE South Ante Grbeša.

Kot je dodal, je ponovna uvedba povezave z Beogradom okrepila prometno povezavo držav Srednje in Vzhodne Evrope, FlixBus pa je s to potezo najavil aktivnejšo fazo okrevanja svoje mreže širom Evrope.

Poleg Ljubljane je mogoče z njihovimi avtobusi mednarodno potovati iz Maribora in Ptuja, z nadaljnjim širjenjem FlixBusove mreže ter skladno z rastjo povpraševanja pa se bo povečevalo tudi število odhodov. Prav tako nameravajo uvajati nove destinacije. Prve večje povezave se pričakujejo v začetku junija.

Vse dostopne destinacije in odhode je mogoče preveriti na spletni strani FlixBusa ali v njihovi aplikaciji, kjer je mogoče kupiti tudi vozovnice. "Potnike spodbujamo, da že pri nakupu vozovnic razmišljajo o svoji varnosti in uporabijo spletni način nakupa vozovnic s pomočjo brezplačne mobilne aplikacije ali spletne strani," so dodali.

Prav tako potnikom svetujejo, da zaradi epidemioloških razmer in z njimi povezanimi ukrepi pred potovanjem na spletnih straneh vlade pozanimajo o epidemioloških ukrepih drugih držav, ki jih morajo upoštevati ob prehodu državnih meja.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.