27. 11. 2021, 10:00 | Promocijska objava

Je trendi. Majhen, a hkrati velik. In gre v vsako torbico! Kaj je to?

Samsung
Je trendi. Majhen, a hkrati velik. In gre v vsako torbico! Kaj je to? (foto: Samsung)

Nov pametni telefon Samsung Galaxy Z Flip3 5G bo zagotovo pritegnil veliko pozornosti slovenskih dam prav s svojim trendi videzom. Za slednjega je zaslužna priznana oblikovalka Maja Ferme, ki je povrhu vsega tudi sama njegova uporabnica.

Oblikovalka Maja Ferme, ki je Samsung ambasadorka, je o tem, kaj ji je najbolj všeč na novi mali veliki uspešnici povedala naslednje:

"Trendy look. Majhen, a hkrati velik. In gre v najmanjšo torbico. Je vse tisto, kar potrebuješ."

Samsung
Samsung Galaxy Z Flip3 5G

Videz Samsung Galaxy Z Flip3 5G skratka ni edino, kar odlikuje nov telefon. Nadvse impresivna je namreč njegova lična praktičnost. Ko telefon zložite, se naenkrat prilega tudi malim žepom. 

Zloženi Samsung Galaxy Z Flip3 5G meri 10,72 cm (4,2'') in ga je moč spraviti tudi v tista oblačila, za katera skorajda ne vemo, da imajo žepe, pri tem pa ostane še nekaj prostora.

Telefon skratka lahko uporabljate tako v njegovi polni velikosti kot zloženi, saj premore tudi zunanji zaslon, prek katerega lahko preverite sporočila, posnamete fotografije in predvajate glasbo, če naj naštejemo zgolj nekaj najbolj pomembnih funkcij. In za vse to vam ne bo potrebno niti odpreti telefon.

4,8 cm velik zaščitni zaslon prikazuje obvestila in vam omogoča intuitivno interakcijo z njimi. Izberite najljubše nastavitve zaslona za enostaven dostop, nato pa ga prilagodite vašemu okusu z različnimi stili in barvami.

Samsung Galaxy Z Flip3 5G se lahko pohvali z dinamičnim AMOLED 2x zaslonom, kar ga s 120 Hz hitrostjo osveževanja dela najživahnejšega, najsvetlejšega in najbolj tekočega med Galaxy Z telefoni do sedaj. Tudi "touch", izkušnja dotika, vas bo navdušila s svilnato gladkim drsenjem na 17,03 cm (6,7‘‘) brezkončnem upogljivem zaslonu.

Telefon je opremljen z 10MP sprednjo kamero ter 12MP Ultraširokokotno in 12MP širokokotna kamera na zadnji strani.

V trenutkih, ko si želite narediti posnetek, a nimate časa odpirati telefona, boste lahko svoj selfi posneli kar z dvojno kamero na zunanjem zaslonu. Zunanji zaslon vam omogoča predogled. Enostavno pritisnite gumb za glasnost, ki se nahaja ob strani in sprožite.

S kamero v flex načinu se je snemanje trenutkov spremenilo za vedno. Odslej lahko delate fotografije in video posnetke enostavneje kot kdajkoli prej s prepogljivim načinom. Vse, kar morate narediti, je, da prilagodite kot in stopite nazaj za prostoročno snemanje selfijev.

Še nikoli doslej ni bilo lažje narediti izjemen nočni posnetek, saj vam bo v pomoč pa prepogljiv način, ki bo deloval kot stativ in poskrbel za stabilizacijo kamere.

Novi Samsung Galaxy Z Flip3 5G je tudi pravi mali večopravilni multipraktik. Z njim lahko poslušate svoj YouTube seznam, pišete prijatelju, pošljete osupljiv selfi in opazujete prihajajoče reakcije. Ob gledanju pa se obenem potopite v zvok z Dolby Atmos in stereo zvočniki.

Je tudi nadvse vzdržljiv.

IPX8 - S prvim vodoodpornim zložljivim mobilnim telefonom na svetu se vam ni treba bati pljuskov, saj ima oceno IPX8.16 Zdrži lahko 1,5 metra pod vodo do 30 minut brez prekinitve gledanja posnetkov.

In trpežen.

Glavni zaslon je narejen iz Samsung izjemno tankega stekla, ki predstavlja največji preskok v naši tehnologiji zložljivih zaslonov. Ker je opremljen s prevleko in zaščitno folijo, je 80 % bolj trpežen kot prej in zdrži do 200.000 upogibanj.

Ta telefon je kos vsakršnim praskam in poškodbam. Sprednji in hrbtni del zunanjega ovitka Samsung Galaxy Z Flip3 5G mobilnega telefona sta izdelana iz najtrpežnejšega Gorilla Glass stekla na Samsung Galaxy Z mobilnih telefonih doslej: Corning® Gorilla® Glass Victus™.

Kratek intervju z Majo Ferme

"Pri svojem delu združujem inovativnost z naravo. Samsung Slovenija mi s svojimi mobilnimi telefoni že nekaj časa omogoča, da ustvarjam kjerkoli in kadarkoli kar mi omogoča popolno svobodo, ki je za kreativnost bistvenega pomena. Kreativnost pa je danes potrebna na prav vsakem področju za uspešno delo. Sem uporabnica Samsung Galaxy Z Fold3 5G, ki ima posebno pisalo S pen, s katerim skiciram zadnje leto vse kolekcije, še posebej novo kolekcijo Premium FERME direktno na ekran telefona."

S čim te je navdihnil telefon? Kako je definiral kolekcijo?

Izhajala sem iz njegove uporabne funkcije, ki se s pomočjo paščkov še poveča. S paščki omogoča namreč enostavnejše držanje/upravljanje s telefonom, shranjevanje oziroma pripenjanje telefona. Gre za nove modne dodatke za telefon z izrazito uporabno in obenem modno funkcijo. Pri tem igra modni del prav tako poglavitno vlogo. Logomanija je trenutno v modi velik trend, zato smo izhajali iz logotipa FERME, ki smo ga redizajnirali na sodoben način v trendovski unisex vzorec, ki ponuja številne odlične modne kombinacije z ovitki telefona kot tudi z oblačilnimi kosi.

Kaj je tebi najbolj pomembno pri telefonu Samsung Galaxy Z Fold3 5G? Katere lastnosti?

Poleg dizajna mi je pomembna multifunkcionalnost in povezanost različnih funkcij med seboj ter seveda enostavna uporabnost. Še posebej pa me je navdušilo pisalo S pen s katerim lahko ustvarjam kolekcije direktno na ekranu telefona. To je zame velika prednost, kot tudi za moje stranke, ki v hipu vidijo kako jim pristoji neka kreacija, ki jo skiciram direktno na njihovo fotografijo.

Sicer si že ambasadorka Samsunga. Kaj ti je pri njih všeč?

Res je, v sedanjem času je bistvenega pomena, da se podjetja osredotočajo na zahteve in želje potrošnika, obenem pa se zavedajo pomena oblikovanja, ki predstavlja veliko več kot le vizualno lep izdelek. Temeljna značilnost oblikovanja je namreč doseči čustven odziv ne zgolj uporabnost. Ljudje se želijo razlikovati, potrebujejo identiteto, sanje, brez njih bi bil svet povsem drugačen.

Če bi lahko izbrala katerikoli izdelek Samsung za naslednje sodelovanje, kateri bi to bil in zakaj?

Poleg pralnega stroja, saj sem le v modni industriji (smeh) bi izbrala še hladilnik z No Frost funkcijo. Izhajam iz družine profesionalnih kuharjev in sem tudi sama velika gurmanka. Sedaj ko smo v prenovi stanovanja pa je takšen dizajnerski in tehnološko dovršen izdelek na moji wish listi.

Omejena kolekcija Samsung x Maja Ferme predstavlja trak za ovitek telefona, ki prepreči, da bi le-ta padel iz rok in pripadajoči ovratni trak s karabinom. Komplet obeh trakov bo ekskluzivno na voljo kot darilo ob nakupu telefona Samsung Galaxy Z Flip3 5G v Samsung prodajnem centru Citypark in na decembrskih Samsung prazničnih promocijah v prodajnih centrih v omejenih količinah.

Fotografije: Nejc Puš in Samsung promo material

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.