N. V. | 18. 11. 2023, 15:53

Nove cene goriv: se nam v torek obeta pocenitev?

Profimedia

Kakšna bo cena goriva po 21. novembru?

Spodbudna novica za voznike: po 21. novembru naj bi bile cene goriva znatno nižje. V zadnjem tednu je na trgih črnega zlata zaznati občutek padec, podobno na mediteranskih trgih, za nameček pa se je okrepil še evro. Pocenitev pa bo na koncu vseeno odvisna od odločitve vlade.

Borut Živulovič/Bobo

Bencin

V torek naj bi se cena litra bencina spustila proti meji 1,50 evra, predvidevajo na spletnem mediju Moje finance. Liter bencina trenutno stane 1,534 evra. Izračun je narejen ob predpostavki, da vlada ne spremeni trošarin, kot jih je denimo pred mesecem dni, ko smo na trgih opažali ugodna gibanja. Pritisk na žepe lastnikov bencinskih vozil bo tako še naprej nekoliko manjši kot konec septembra, ko je liter stal 1,588 evra, bo pa še vedno večji kot pred letom dni, ko je za liter bilo potrebno odšteti 1,464 evra.

Dizl

Cena dizla bo krepko nižja. Cena litra dizla naj bi zdrsnila na 1,53 evra. Trenutno liter dizla stane 1,608 evra. Izračun je narejen ob predpostavki, da vlada ne poseže v trošarine oziroma druge dajatve, kot so to denimo storili pred mesecem dni. Je pa res, da takšnih priložnosti za zvišanje trošarin letos praviloma niso izpuščali. Če bo liter dizla stal okoli 1,53 evra, bo to za približno 10 centov ugodneje kot pred letom dni.