A. B. | 23. 1. 2023, 10:01 | Vir: Avtomagazin

Izbrskali smo, kateri jekleni konjiček je Ilki Štuhec še posebej pri srcu

Instagram/Ilka Štuhec

Slovenska smučarska prvakinja, ki se je pretekli konec tedna veselila desete zmage v svetovnem pokalu, ceni praktičnost.

Ilka Štuhec se je na progi Olympia delle Tofane v soboto veselila jubilejne desete zmage v svetovnem pokalu, šeste smukaške. Mariborčanka je zmagala le dan po drugem mestu na prvem od dveh smukov v Dolomitih v Italiji, ko je zaostala zgolj za domačinko Sofio Goggia. Štuhčeva je zdaj druga najboljša smukačica sezone. V posebnem seštevku discipline je zbrala že 372 točk. Več jih ima le Goggia.

A kljub hitrosti na snežnih strminah, Štuhčeva bolj kot hitrost na cesti ceni udobje. 

Pa je tako kot na smučišču hitra tudi na cesti?

Morda, vendar pa običajno ne vozi avtomobila, ki bi ga povezovali s hitrostjo. Pa tudi ne avtomobila, ki bi ga običajno vozile predstavnice nežnejšega spola. A kot razkriva njen Instagram profil, jo je največkrat na cesti mogoče ujeti za volanom tega avtomobila.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ilka stuhec (@ilkastuhec)

Govora je pravzaprav o gospodarskem vozilu oziroma kombiju, in sicer fordu transit custom. To pa niti ni veliko presenečenje. Omenjena znamka in njen domači zastopnik namreč že kar nekaj let podpira slovenske smučarje, pri čemer najboljši vozijo vozila, ki so si jih izbrali sami. No, očitno Ilka, navdušena gorska kolesarka, najbolj ceni praktičnost.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ilka stuhec (@ilkastuhec)

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.