4. 1. 2022, 10:12 | Vir: STA

Ljubljana začasno brez letalske povezave z Brusljem

Tinkara Zupan/STA

Slovenska prestolnica bo začasno brez letalske povezave v Bruselj. Brussels Airlines namreč po koncu šestmesečnega predsedovanja Slovenije Svetu EU med 10. januarjem in 28. februarjem začasno prekinja lete na tej relaciji, enako jih prekinja Wizz Air, in sicer med 7. januarjem in 11. marcem, poroča spletni portal Exyuaviation.

Brussels Airlines, ki se je na ljubljansko letališče vrnil tik pred začetkom slovenskega predsedovanja Svetu EU, trenutno v Bruselj leti štirikrat tedensko. Nizkocenovni prevoznik Wizz Air medtem povezavo z belgijsko prestolnico oz. z letališčem Charleroi ponuja enkrat tedensko.

Z ljubljanskega letališča je sicer, kot izhaja s spletne strani upravljalca letališča, Fraporta Slovenija, na voljo 13 rednih letalskih prevoznikov na 15 destinacij.

Trenutno lete v Slovenijo poleg Brussels Airlines in Wizz Aira, ki trikrat tedensko leti tudi na londonski Luton, opravljajo še Aeroflot (petkrat tedensko v Moskvo), Air France (devetkrat tedensko v Pariz), Air Montenegro (dvakrat tedensko v Podgorico), Air Serbia (devetkrat tedensko v Beograd in dvakrat tedensko v Niš), Easyjet (trikrat tedensko na londonski Gatwick), Flydubai (trikrat tedensko v Dubaj), LOT Polish Airlines (šestkrat tedensko v Varšavo), Lufthansa (13-krat tedensko v Frankfurt), Swiss International Airlines (štirikrat tedensko v Zürich), Transavia (štirikrat tedensko v Amsterdam) in Turkish Airlines (petkrat tedensko v Istanbul).

Napovedi letenja za prihodnjo sezono oz. poletni vozni red so spodbudne, poletna sezona naj bi postregla z novostmi in na ljubljansko letališče vrnila nekaj povezav, ki so bile prekinjene zaradi epidemije covida-19. Povezavam v zimskem voznem redu naj bi se po navedbah Fraporta Slovenija pridružile Transavia France z leti na pariško letališče Orly, Finnair z letenjem v Helsinke, Lufthansa v München, British Airways na London Heathrow, Easyjet na London Luton, Iberia v Madrid, Windrose v Kijev in Israir v Tel Aviv.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.