4. 10. 2021, 11:34 | Vir: STA

Lufthansa s 130 dodatnimi leti na sončne destinacije

Profimedia

Nemški letalski prevoznik je naznanil 130 dodatnih letov na evropske sončne destinacije v času prihajajočih jesenskih počitnic. Za to se je odločil na podlagi povečanega povpraševanja, dodani leti pa bodo na voljo iz Frankfurta in Münchna.

Kot so po poročanju nemške tiskovne agencije dpa razlog za povečanje letov utemeljili pri Lufthansi, oktober namreč po avgustu kaže povečano rast rezervacij za evropske sončne destinacije.

Tako bo po novem z letališča v Frankfurtu na voljo več kot 80, z letališča v Münchnu pa več kot 50 dodatnih letov do najpomembnejših evropskih počitniških destinacij.

Dodatni leti se nanašajo na Španijo, vključno s Palmo de Mallorco, Gran Canario, Fuerteventuro, Malago in Sevillo. Poleg tega pa bo okrepljeno letela še na priljubljene destinacije na Portugalsko, v Italijo in Grčijo.

Luthansa je potnike ob tem pozvala, naj zaradi pandemije covida-19 vedno upoštevajo ustrezne in veljavne predpise o vstopu v posamezne države in karanteni.

Lufthansa se sicer sooča tudi z nadaljnjim okrepljenim povpraševanje po poslovnih potovanjih. Tako bo še naprej širila domačo letalsko ponudbo na destinacijah, ki so še posebej pomembne za poslovne potnike.

Letalska družba je v zadnjih tednih glede na julij že razširila storitve na določenih progah za 45 odstotkov. Z oktobrom je namesto devetih dnevnih povezav med Frankfurtom in Berlinom na voljo do 11 dnevnih povezav.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.