21. 9. 2020, 20:07 | Vir: STA

Lufthansa v še bolj drastične ukrepe od prvotno zastavljenih

Profimedia
Lufthansa v še bolj drastične ukrepe od prvotno zastavljenih (foto: Profimedia)

Nemški letalski prevoznik Lufthansa bo ukinil še več od sprva napovednih 22.000 delovnih mest. Zaradi covida-19 njegova trenutna izguba znaša okoli 500 milijonov evrov na mesec, zato bo s prometa umaknil vsaj 150 letal.

V nadaljevanju leta bo Lufthansa zaradi potovalnih omejitev za preprečevanje širjenja novega koronavirusa nudila le 30 odstotkov storitev, ki jih je ponudila lani. Sprva se je nadejala, da bo do konca leta imela v pogonu vsaj polovico svojih letal, poročajo tuje tiskovne agencije.

Modeli letal A340-600 bodo ostali prizemljeni, zato bo morala v tekočem četrtletju vknjižiti za 1,1 milijarde evrov odpisov. Skupaj naj bi iz flote umaknila 150 letal, po prejšnjih načrtih 100. Prizemljila naj bi tudi vsa letala iz serije A380.

Po zadnjih podatkih jih od več kot 138.000 zaposlenih v začetku leta 128.000 še dela. V družbi niso navedli, koliko dodatnih delovnih mest bodo morali še zapreti, bodo pa na udaru vodstvena delovna mesta. V prvem četrtletju prihodnjega leta naj bi menedžerji zasedali le še eno od sedaj petih delovnih mest.

Lufthansa izgube beleži zaradi zmanjšanega obsega medcelinskih letov in letov na krajše razdalje, medtem ko obseg tovornega prometa beleži rast.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.