30. 10. 2016, 14:43 | Vir: Playboy

Magna Rota Custom Bicycle Club

Primož Tomelj

Ideja o ustanovitvi Magna Rota Custom Bicycle Cluba je padla podobno, kot se rado zgodi ob ustanovitvi takšnih klubov – za šankom ob skupnem druženju na Bonini kruzu. No, nekaj navzočih je idejo zagrabilo enako resno, kot se zagrabi vrč dob­rega piva, in šest ustanovnih članov je spravilo skupaj prvi slovenski bicycle club, ki združuje voznike custom oziroma prede­lanih in doma narejenih koles.

V to kategorijo spadajo cruiserji, chopperji, beach cruiserji, rat bikes, low riderji ...

Osnovni namen kluba je vožnja s cruiserji/custom made kolesi in druženje z vsemi, ki z njimi delijo ljubezen do teh koles. Klub je tudi že uradno priznalo največje svetovnega združenjo BC-jev OBC (Out­law Bicycle Clubs), se pravi, vzelo ga je za svojega.

Četudi klub za zdaj šteje samo devet polnopravnih članov, tri pripravnike in enega 'hang around', jih Playboy z veseljem predstavlja širšemu svetu. Kajti v klubu delujejo po principu Več se peljemo, boljše se imamo, se pravi, da izkoristijo vsako priložnost, da se lahko družijo in zapeljejo skupaj na lokalni kruz. Na letni ravni se klub udeleži že omenjenega Bonini kruza in Ljub­ljana kruza v organizaciji Chop shopa, ki ga vsako leto organizira Chop shop (poglejte na chopshop.si, ker imajo res huda custom kolesa in jih predelujejo po naročilu) ter njihovega tradicionalnega Lou's kruza, ki je posvečen pokojnemu ustanovnemu članu Louju Jordanu.

Poleg tega organizirajo Magna rota Winter party, ki je namenjen promociji kluba in druženju s simpatizerji in podporniki, hkrati pa je priložnost za predstavitev izdelkov, ki bodo na cesti v naslednji sezoni. Čez leto se udeležujejo tudi drugih priložnostnih kruzov ter raznih srečanj, kot so Custom piknik pri Špornu in Piston Riot.

Na njihovi poti se jim je pridružil tudi Sandi, znan kot Sanchez Customs (na FB ga najdete pod: Štupica Sandi Sancheez). S svojim znanjem in izkušnjami, ki segajo daleč nazaj v izdelavo custom motorjev, z lastnimi idejami in rokami izdeluje unikatne okvirje. To je pomemben podatek, saj je cilj Magna Rota Custom Bicycle Cluba priskrbeti tovrstna kolesa vsem, ki želijo občutiti vožnjo s kolesom na drugačen, custom način.

Eto, jesen je tu, zima je pred vrati – idealen čas, da se do pomladi opremite z unikatnim kolesom ter se skupaj z magnarotovci podate na kako ležerno turo.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.