N. V. | 17. 5. 2023, 21:25

Manj kot tri ure iz Maribora odprli moderno dirkališče: navdušilo bo vse ljubitelje hitre vožnje

Instagram/Balaton Park Circuit

Po standardih FIA je najvišje uvrščen nov objekt v zadnjih 15 letih v srednji Evropi. Gradili so ga štiri leta, vanj pa vložili več kot 200 milijonov evrov.

Madžari so pri Blatnem jezeru včeraj odprli novo moderno dirkališče Balaton Park Circuit. Graditi so ga začeli pred štirimi leti. Skupna investicija v objekt s pripadajočo moderno infrastrukturo je znašala več kot 200 milijonov evrov.

Dirkaška steza je dolga 4,1 kilometra, ima šest desnih in deset levih ovinkov. Širina steze je od 12 do 15 metrov. Ob stezi je stalno na voljo deset tisoč sedišč, tem pa lahko dodajo prostor za 120 tisoč obiskovalcev na začasnih tribunah. Ob stezi gradijo tudi štirizvezdični hotel s 145 sobami z neposrednim pogledom na objekt, poroča Siol.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Balaton Park Circuit (@balatonpark)

Po standardih FIA je najvišje uvrščen nov objekt v zadnjih 15 letih v srednji Evropi. Prihodnje leto nameravajo na tej stezi gostiti mednarodne dirke, in sicer tudi enosedežnih formul.

Na odprtje dirkališča so prišli znani obrazi Formule 1

Med gosti na odprtju dirkališča je bil Giancarlo Fisichella, nekdanji voznik Formule 1.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Balaton Park Circuit (@balatonpark)

Predsednik dirkališča je Izraelec Chanoch Nissany, ki je kot prvi Izraelec nastopal v višjih razredih formul in se leta 2005 kot testni voznik Minardija tudi udeležil prostih treningov dirke formule ena na Hungaroringu. Njegov sin Roy je danes dirkač v Formuli 2.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.