1. 12. 2020, 09:11 | Vir: STA

Mednarodne lete v Slovenijo opravljajo le še trije prevozniki, ostali prestavljajo datum povratka na ljubljansko letališče

Shutterstock
Mednarodne lete v Slovenijo opravljajo le še trije prevozniki, ostali prestavljajo datum povratka na ljubljansko letališče (foto: Shutterstock)

Vse več letalskih prevoznikov zamika datum povratka na ljubljansko letališče. Zadnji v vrsti je Brussels Airlines, ki se namerava po poročanju portala Ex Yu Aviation na letališče Ljubljana vrniti šele v začetku poletne sezone 2021.

Brussels je sprva povratek napovedoval za 15. februar, a se ga je odločil prestaviti na 28. marec, navaja portal. Do takrat belgijska in slovenska prestolnica ostajata brez neposredne povezave.

Podobno so začetek letov v Ljubljano v preteklih tednih prestavili tudi nekateri drugi letalski prevozniki. Na ljubljanskem letališču trenutno napovedujejo, da se bodo v zimskem voznem redu vrnili Montenegro Airlines konec decembra s štirimi leti na teden v Podgorico, Air France februarja z dnevnimi leti v Pariz, poljski Lot s štirimi leti na teden v Varšavo od marca naprej ter Transavia s štirimi leti na teden v Amsterdam od 11. februarja.

"Datumi obnovitve letov in obseg letenja so v veliki meri odvisni od omejitev pri prehodih meja in drugih restriktivnih ukrepov v posameznih državah, pa tudi od okrevanja povpraševanja po letih," poudarjajo v Fraportu Slovenija.

Mednarodne lete v Slovenijo trenutno opravljajo trije prevozniki, in sicer Air Serbia trikrat tedensko leti v Beograd, Lufthansa trikrat tedensko v Frankfurt in Turkish Airlines trikrat tedensko v Istanbul. Letalski promet po vsem svetu se je zlomil zaradi globalne pandemije covida-19 in z njo povezanih omejevalnih ukrepov držav.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.