N. V. | 3. 8. 2022, 06:00

Najcenejši električni avtomobil v Evropi je videti, kot da je padel iz časovnega stroja ...

Facebook/Freze EV cars by DARTZ Motorz
Najcenejši električni avtomobil v Evropi je videti, kot da je padel iz časovnega stroja ... (foto: Facebook/Freze EV cars by DARTZ Motorz)

Kabriolet, podoben vozičku za golf, je bil zasnovan kot darilo dve desetletji staremu konceptu. Poglejte, koliko stane in kako zmogljiv je.

Freze froggy EV beachstar je majhen električni kabriolet, za katerega se zdi, da je padel iz časovnega stroja, postavljenega v osemdeseta leta prejšnjega stoletja. Na spletni strani proizvajalca avto oglašujejo s sloganom: "Najcenejši električni avto v Evropski uniji."

Dartz je podjetje iz Latvije, ki je specializirano za proizvodnjo dragih in edinstvenih neprebojnih vozil SUV. Z novim projektom je ta proizvajalec krenil v drugo smer.

Kako zmogljiv je?

Mali avtomobil deluje kompaktno, njegovi oblikovalci pa očitno še niso slišali za mehke linije. Temelji na kitajskem električnem avtomobilu wuling hong guang mini EV. Z Dartza so pojasnili, da je freze froggy EV beachstar ustvarjen posebej za programe souporabe vozil in podjetja za najem vozil.

Mali froggy beachstar ponuja 200 kilometrov dosega v standardni različici in 300 kilometrov z baterijo dolgega dosega. Moč elektromotorja je 41 konjskih moči. Po navedbah proizvajalca je največja hitrost 100 kilometrov na uro.

Dartz načrtuje, da bodo freze froggy EV beachstar začeli prodajati sredi leta 2023. Cena naj bi bila 20.000 evrov.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.