10. 8. 2020, 15:29 | Vir: STA

Nemški motorist na Tolminskem vozil 144 kilometrov na uro

Shutterstock
Nemški motorist na Tolminskem vozil 144 kilometrov na uro (foto: Shutterstock)

Policisti Postaje prometne policije Policijske uprave (PU) Nova Gorica so v sodelovanju s tolminskimi policisti zadnji vikend oz. v nedeljo poostreno nadzirali hitrost motoristov. Med 33 ustavljenimi motoristi je izstopal 30-letni nemški motorist, ki je zunaj naselja Stopnik proti Idriji vozil kar 144 kilometrov na uro.

Zoper nemškega motorista, ki je kar za 54 kilometrov na uro prekoračil najvišjo dovoljeno hitrost, so policisti podali obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

V nadzoru so policisti sicer ustavili 33 motoristov, izrekli pa so 18 glob. V Posočju je bilo po pričakovanjih veliko število tako slovenskih kot tudi tujih voznikov motornih koles, med njimi so bili predvsem avstrijski, italijanski in nemški državljani.

Poleg voznikov motornih koles so prometni policisti zaradi prekoračitve hitrosti ukrepali tudi zoper voznike osebnih avtomobilov in tako skupno izrekli kršiteljem 12 glob.

Pri nadzoru so policisti zaznali tudi druge kršitve motoristov glede kršitve glede neupoštevanja prometne signalizacije, kot je vožnja preko sredinske neprekinjene črte, in neupoštevanje svetlobnih prometnih znakov oz. vožnjo skozi rdečo luč na semaforju na delovišču na Tolminskem. Pri dveh voznikih avtomobilov so zaznali tudi kršitve neuporabe varnostnega pasu. Kršiteljem je bil v teh primerih izdan plačilni nalog.

Neprilagojena hitrost še vedno ostaja med najpogostejšimi vzroki za prometne nesreče z najhujšimi posledicami. Javna agencija RS za varnost prometa in policija zato z današnjim dnem začenjata nacionalno preventivno akcijo Hitrost, ki bo potekala do konca tedna.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.