27. 5. 2022, 18:00

Boštjan Romih vozi zelo potraten avto, ki ga nima prav veliko Slovencev

Primož Predalič

Televizijski voditelj ni spreten le z besedami, po njegovih besedah sodeč mu tudi avtomobilske osnove niso tuje. Za to je poskrbel njegov oče, po poklicu avtomehanik, ki je sina naučil osnov vožnje in rokovanja za avtomobili.

Če je Boštjan v mladih letih prisegal na hitrost, dandanes s svojim terencem prisega na umirjeno vožnjo. Po omejitvi seveda, morda malce nad.

V svojem življenju je zamenjal že kar nekaj avtomobilov, vse skupaj pa se je začelo s črnim Renault Twingom.

Slednjega je dobil na precej posrečen način, prve nepozabne spomine z njim pa ustvaril na prvem skupnem dopustu z bodočo soprogo Laro.  

Nam za začetek zaupate, kakšni so vaši spomini na vožnje v avtošoli?

Zanimivi! Ker je oče bil avtomehanik in v mladih letih celo inštruktor vožnje, me je sicer že prej vzel v uk in sem tako »na šverc« naredil že kar nekaj kilometrov po samotnih lokalnih cestah. Tako sem prišel v avtošolo že dobro opremljen z osnovnim znanjem in takoj, ko sem dosegel minimalno število ur, sem šel opravljat izpit. Bil je 1. september, prvi šolski dan in skrbelo me je, kako bo na cestah. Jutranja gneča pa mi je celo nekoliko pomagala, ker je bilo treba kar nekaj časa pač stati v koloni vozil. (smeh)

Kaj vam je v  začetku delalo največ preglavic? Kako hitro ste osvojili bočno parkiranje?  

Takrat je šlo vse hitro, ker sem bil tako željan vožnje in samostojnosti. Pa še oče mi je privzgojil nekaj veselja do avtomobilov. Meni je bila nagrada, če sem lahko po dvorišču naredil kakšen krog ali parkiral avto. Sem pa vseeno vesel za vse asistenčne sisteme, ki jih imamo zdaj na voljo v avtomobilih.

Kater pa je bil vaš prvi avtomobil? Ste ga podedovali ali kupili kar sami?

Uf, precej na začetku študija v Ljubljani mi je padla sekira v med. Kot mlad napovedovalec sem redno hodil v studie snemat oglase. In v enem izmed njih je direktor prišel na zanimivo idejo. Imel je odprto kompenzacijo z neko avto hišo, v mojem glasu pa je videl potencial za dolgoročno sodelovanje. Zato mi je ponudil avtomobil, v zameno zanj pa sem za določeno obdobje postal njihov hišni glas. Tako sem postal ponosni lastnik črnega Renault Twinga! Za študentska leta genialen avto, bil sem prezadovoljen z njim, mene in bodočo ženo je celo peljal na najin prvi skupni dopust.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.