30. 9. 2020, 18:00 | Promocijska objava

Novi Land Rover Defender – avtomobilska ikona 21. stoletja

Promocijski material Land Rover
Novi Land Rover Defender – avtomobilska ikona 21. stoletja (foto: Promocijski material Land Rover)

Land Rover Defender velja za avtomobilsko ikono in pojem za zmogljive terenske avtomobile. S prihodom novega modela predstavlja kar 70 let inovacij in izboljšav in poklon zgodovini vozila, ki se ponaša z izjemno odpornostjo, a ostaja pravo vozilo Defender za 21. stoletje.

TRAJNOST

V novem Defenderju so uporabljeni le najbolj odporni materiali, ki so preizkušeni do skrajnosti v najtežjih razmerah. Me drugimi so ga preizkušali predstavniki Rdečega križa po najbolj težko dostopnih krajih sveta in naravovarstveniki, ki skrbijo za ohranjanje ogroženih levov v Keniji. Vse v novem Land Rover Defenderju je zasnovano, da bo trajalo. 70 let in še nekaj zraven je že minilo, odkar je prvi Land Rover zapeljal na ceste in vendarle se jih je vse do danes na cestah ohranilo kar okrog 70 odstotkov vseh narejenih vozil, kar je skorajda največji delež izmed vseh avtomobilov na svetu ter dokaz njegove trajnosti. Novi Defender je moral prestati kar 45.000 različnih testov, preden je bil pripravljen za na cesto, ob stiku z njim pa vas bodo na vsakem centimetru pričakali materiali, ki bodo kos vsaki nalogi, ki jim jo boste zadali – v blatu, snegu, mrazu, pesku, dežju in vročini.

Promocijski material Land Rover

ZMOGLJIVOST

Zmogljivost je del njegove narave. Defender lahko premaguje ekstremne terene in vas iz urbane džungle samozavestno popelje na peščene sipine ali ledene podlage. Zmogljivi in vzdržljivi pa niso le materiali, ki jih vidimo, temveč tudi tisti, skriti pod kožo, po zaslugi katerih boste prišli, kamor ste namenjeni. Podvozje, ki je narejeno robustno a vseeno nudi veliko udobja je mešanica preizkušene tehnike in sodobne tehnologije, zaradi česar bo premagovanje puščavskih sipin in skalnatih brezpotij še nekoliko enostavnejše. Novi Defender je namreč opremljen s stalnim štirikolesnim pogonom, po zaslugi krajših previsov preko koles so prednji in zadnji pristopni kot ter prelmoni kot večji kot kadarkoli prej. Hkrati boste z njim brez težav lahko zapeljali v vodo vse do globine 900 milimetrov. Tukaj pa je na koncu še elektronika, ki lahko kar 500-krat na sekundo preveri stanje karoserije in krmiljenja ter temu prilagaja trdoto blažilnikov – nekaj, kar si je večina lastnikov njegovega predhodnika zgolj želela.

Promocijski material Land Rover

OBLIKOVAN PO MERI SODOBNEGA ČASA

Oblikovanje ne dopušča dvomov, prepoznavna zunanjost nadaljuje tradicijo in prinaša novosti 21. stoletja. Model Defender je najmočnejše in najzmogljivejše vozilo, kar smo jih kdaj koli ustvarili. S svojim štirikolesnim pogonom, dvostopenjskim prenosom in arhitekturo lupinaste karoserije se lahko spopade s čemer koli. In z vsem.

Promocijski material Land Rover

Izbirate lahko med različnimi izvedbami:

  • DEFENDER FIRST EDITION

Model Defender First Edition se ponaša z 20-palčnimi 5-krakimi platišči Style 5098 v barvi Gloss Sparkle Silver, oznakami First Edition in številnimi drugimi dodatki, kot je notranje vzvratno ogledalo ClearSight in žarometa Premium LED z značilnimi dnevnimi lučmi.

  • DEFENDER X-DYNAMIC

Zasnovan za najtežje naloge. Sedeže smo opremili z izjemno trpežnim trakom Robustek, poudarili smo zanke za vleko zadaj, zunanjost vozila pa je zdaj še bolj robustna.​ ​ ​

  • DEFENDER X

Je nezaustavljiv. Premaga vse ovire. Model Defender X združuje izjemno zmogljivost in terenski videz, kar pomeni, da boste z njim lahko premagovali zahtevne terene, ki jih do zdaj niste mogli.

  • DEFENDER HARD TOP

V model Defender Hard Top boste spravili vse, kar potrebujete za vaše najbolj zahtevne naloge na težko dostopnih krajih. Vozilo ima vgrajeno pregrado tovornega prostora v polni višini, pritrdilne točke in talni prostor za shranjevanje, ki ga lahko zaklenete. Vaša oprema bo tako varna, ne glede na teren, ki ga boste premagovali.

  • PRIKLJUČNO HIBRIDNO VOZILO DEFENDER

Tudi to različico odlikujejo brezkompromisne terenske zmogljivosti, ki so v nekaterih primerih celo izboljšane. S priključnim hibridnim terenskim vozilom Land Rover Defender se lahko podate na popolnoma enake terene kot z njegovo bencinsko ali dizelsko različico, prav tako pa je z njim mogoče bresti po vodi do globine 900 milimetrov. Seveda se del poti lahko peljete na elektriko in s tem privarčujete pri porabi goriva.

Vse o novi ikoni Land Rover Defender najdete na www.landrover.si
Promocijski material Land Rover

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.