9. 9. 2021, 15:14

Oglas za prodajo Fiata Seicento, ki je nasmejal vso Slovenijo

Profimedia

Pred dnevi je po spletu zaokrožil nadvse zabaven oglas za prodajo živo rumenega Fiata Seicento letnik 2001, ki ni le nadvse iskren, ampak tudi izredno duhovit.

»Motiv da sem tale avto kupil je seksati v malem avtu. Moj ata se hvali kak je to včasih v fičeku počel. Hotel sem dokazat, da lahko tud js. Do zdaj mi ni uspelo, imam namreč ženo, ki je ne spravim not na vse štiri. Preprosto ni več za take štose,« začne zapis oglasa prodajalec iz Vuzenice na Koroškem, ki je lepo ohranjeno vozilo na spletni dražbi avto.net ponudil za 1.900 EUR.

Se vam zdi visoka cena za dvajset let star majhen avto s 120.400 prevoženimi kilometri? Tudi za ceno prodajalec ponudi odlično razlago. »Da razčistiva: avto ni vreden 500eur ne. Ker to ni avto a.ka. Clio, od točke A do B (če ti rata) pol si kupi Clia in nehaj brati oglas. Bistvo tega Seicenta Abarth je surova zabava in redkost. Glej, dans že vsak 7, ki malo več zasluži kupi Porscheja. Danes je že več Porschejev na vasi in za pogledat niso več zanimivi. Ti pa boš edini v regiji, ko imaš Rumenega Seicenta ABARTH s Panoramo in Slovenskega porekla...takrat veš zakaj ga vžgeš. Ima tipski športni auspuh in se ful dobro sliši.. nevem kak bi z besedo napisal: Whruum…Whruum…«

Ker le živimo v Sloveniji, se prodajalec zaveda, da pogajanja bodo. A vztraja pri podani ceni, saj pravi, da ga, glede na to, koliko je vložil v avto, že tako ali tako prodaja pod ceno. »Pri ceni ne popuščam niti eura.. verjetno že premišljuješ...ok ajde 1800€ pa roka. Vozil sem se na dolge relacije. Avto je samo za vozit. Novembra bo itak še 30 stopinj in se boš vozil z odprto streho.« Mimogrede, plišasto igračko Pikačuja, ki jo lahko vidite tudi na fotografijah v oglasu, podari ob nakupu. Zakaj? Kar je sam ta avto ves čas klical – Pikaču.

»Tankam ga v počepu, pije pa nekje 6-7l,« še piše.

Prodajalec obenem pove, da ima avto 3 leta, preden ga je kupil je ta 4 leta stal v garaži. Vzdrževal in servisiral ga je njegov brat, ki je avtomehanik, tako da je avto v vseh pogledih brezhiben in celo, kot zapiše v oglasu, »dol spuščen s poširjenimi gumami«.

Da je zanesljiv, podpre z duhovito anekdoto: »Uporabil sem ga na poroki, vsi skupaj smo se peljali v hribe na Kope. En BMW je zakuhal, drugemu pa je trobla crknila. Seicento je prišu kot nov gor.«

Kdorkoli ga bo nasledil, je lahko miren tudi glede rezervnih delov. Prodajalec pravi, da so izredno poceni. »Kot za kakšno Pony kolo,« zapiše.

In čeprav je majhen, je očitno zelo prostoren. »V širino prtljažnika spravim kitaro ali 6 platojev pira.«

In zakaj prodaja ta avtomobilski biser? »Avto sem imel za dušo  in zdaj je duša potešena,« pove enostavno in jasno. 

Oglas si v celoti lahko ogledate na avto.net.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.