19. 4. 2021, 18:17 | Vir: STA

Poleti neposredna letalska povezava med New Yorkom in Dubrovnikom

Xinhua/STA

Ena vodilnih letalskih družb v ZDA United Airlines je napovedala, da bo z 8. julijem vzpostavila neposredno letalsko povezavo med New Yorkom in Dubrovnikom. Letala boeing B767-300ER družbe s sedežem v Chicagu bodo trikrat tedensko povezovala newyorško letališče Newark in dubrovniško letališče Čilipi.

Vodstvo United Airlines je na današnji novinarski konferenci v Chicagu potrdilo, da bodo čez poletje vzpostavili tri nove letalske povezave z državami, ki so omilile pogoje za vstop turistov oz. nameravajo to storiti v kratkem. Poleg povezave med New Yorkom in Dubrovnika so napovedali še povezavi med Washingtonom in Atenami ter Chicagom z Reykjavikom.

Na spletni strani družbe United Airlines je že možno kupiti letalske vozovnice za polete proti Dubrovniku med 8. julijem in 3. oktobrom. Ponujajo tudi vozovnice za Dubrovnik s časovno usklajenim prestopom v New Yorku za potnike iz še 65 ameriških mest, kot so San Francisco, Los Angeles, Houston, Chicago, Minneapolis, Tampa in New Orleans.

Iz New Yorka bodo leteli ob ponedeljkih, četrtkih in sobotah, vrnitev iz Dubrovnika je predvidena dan potem, so zapisali na spletni strani United Airlines. Na letalu boeing 767-300ER bo 30 sedežev v poslovnem razredu, kot tudi nekaj manj kot 200 v ekonomskem razredu, so napovedali.

Dubrovnik je ena najbolj priljubljenih hrvaških destinacij za turiste iz ZDA. V ZDA pa živi približno 1,2 milijona Hrvatov in njihovih potomcev. Hrvaška je letos izpolnila tudi pogoje za ukinitev ameriških vizumov za vstop hrvaških državljanov v ZDA.

Letalska družba American Airlines je zaradi pandemije covida-19 aprila lani odpovedala svoje že potrjene polete med Philadelphio in Dubrovnikom. Pred odpovedjo je celo napovedala, da med obema mestoma v času poletne turistične sezone načrtuje sedem poletov tedensko.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.