17. 12. 2020, 09:30 | Promocijska objava

Si želite športnega in cenovno ugodnega avtomobila? T0 je prava izbira za vas!

arhiv revije Story

Drzen in dinamičen avto nase vedno vleče poglede in vsakemu, ki ima rad nekoliko bolj živahno vožnjo, pospeši ritem srca. Tudi fotografinja Aleksandra Saša Prelesnik, ki je sicer ljubiteljica športnih avtomobilov in adrenalina, ob novem Renaultovem Meganu R.S. Line ni ostala ravnodušna.

Tudi ko se je z njim zapeljala, jo je navdušil športni občutek. Čeprav pri Renaultu pravijo, da je njegova zunanjost in notranjost naravnana bolj na udobje in športni videz kot na drzne pospeške, to nikakor ni običajen družinski avto, ampak premore dovolj dinamike, da je vožnja z njim vznemirljiva.

arhiv revije Story

Športni značaj

Pri Renaultu so ponosni na svoje vrhunske dosežke v dirkah, ne nazadnje lahko v njihovih najnovejših avtomobilih najdete del tehnologije, ki so jo razvili s pomočjo dirk formule 1. A Megane R.S. Line ni tisti robati dirkalnik, ki sicer navduši s pospeški in hrumenjem motorja, a mu manjka uglajenosti in udobja za vsakdanje življenje. Pri tem avtomobilu gre namreč za dekorativni paket, ki je s prenovo Megana zamenjal podoben paket GT Line in tako seveda veliko očitneje in jasneje nakazuje povezavo oz. sorodstvene vezi z zmagovalno športnostjo Renaultovega Sporta.

Pri dekorativnem paketu R.S. Line gre z bolj dovršeno in bogato vsebino tudi za več kot zgolj spremembo imena. Zunanjost in notranjost dajeta avtomobilu bolj športen videz, ki ustreza zahtevam vedno številnejših kupcev, in to takšnim, ki si želijo avtomobil z značilnim in predvsem dinamičnim videzom. Hkrati pa od voznika ne zahteva nobenih kompromisov glede udobja, prostornosti in uporabnosti vozila, ob tem pa je mogoče tak paket kombinirati s skoraj vsemi motornimi izvedenkami.

RENAULT

Pri Renaultu tako zdaj ponujajo ta paket za prenovljena modela Megane in Megane Grandtour, hkrati pa tudi za model Clio. Že sredi leta 2021 bo tak paket na voljo tudi za avtomobil Captur. In ko bo na našem trgu še nov SUV model Megane Conquest, bo Renault takoj ponudil R.S. Line paket tudi za dinamični kupejev­ski športni terenec. Z vsemi temi dodatki v paketu R.S. Line si bodo lahko tako lastniki ustvarili še neposrednejšo povezavo z bogato športno in dirkaško tradicijo modela Renault Sporta, obenem pa obdržali vse pregovorno uporabne lastnosti avtomobilov Megan, Clio, Captur in Megan Conquest.

Podobnost z dirkalnikom formula 1

Zunanjost novega modela Megan R.S. Line je spredaj obogatena z značilno lamelo po vzoru na sprednji spojlerski del dirkalnika F1, ki je že ikoničen element vseh modelov R.S.

Privlačna ritka

Zadnji del je bolj mišičast z dvema izpušnima cevema na novem Meganovem Berlinu oziroma z eno kromirano izpušno cevjo na novem modelu Megan Grandtour. Med njima je jasno izražen tudi difuzorski usmernik zraka, še ena podrobnost, ki kaže na sorodnost s šport­nimi modeli.

RENAULT

Športna in digitalizirana notranjost

V notranjosti so značilni elementi tega paketa športna sedeža z dodatno bočno oporo, ogljikovemu kompozitu podobni okrasni vstavki, s perforiranim usnjem prevlečen športen volan, ki je okrašen z dvojnim rombom R.S. na spodnji prečki, in športne stopalke iz aluminija.

Črno obarvano notranjost krasijo novi rdeči in sivi okrasni šivi in obrobe na sedežih ter na glavi in manšeti ročice menjalnika, kar voznikov prostor preobrazi v pravi kokpit.

Še več lahko preberete TU.

FOTOGRAFIJE RENAULT IN ARHIV REVIJE STORY

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.