1. 2. 2021, 10:36 | Vir: STA

Ryanair napoveduje rekordno izgubo

Profimedia

Irski nizkocenovni letalski prevoznik Ryanair je v tretjem četrtletju poslovnega leta ustvaril 306 milijonov evrov čiste izgube in napovedal, da v celotnem poslovnem letu, ki se bo končalo marca, pričakuje med 850 in 950 milijonov evrov čiste izgube. Če se bo napoved, ki jo krojijo posledice pandemije, uresničila, bo to za Ryanair rekordna izguba.

Kot so po poročanju francoske tiskovne agencije AFP danes sporočili iz družbe, je izguba med oktobrom in decembrom dosegla 306 milijonov evrov, potem ko so v enakem obdobju leto prej vknjižili 88 milijonov evrov čistega dobička. Prihodki so se skrčili za 82 odstotkov na 340 milijonov evrov.

Uresničitev napovedi poslovanja za celotno poslovno leto bi za Ryanair pomenila največjo letno izgubo doslej. "Razlog je pandemija covida-19, ki še naprej pustoši po letalski industriji," so navedli v družbi.

Število potnikov je tudi ob koncu lanskega leta ostalo skromno. Ryanair jih je med oktobrom in decembrom prepeljal 8,1 milijona, kar je 78 odstotkov manj kot v enakem obdobju leto prej.

Številni ukrepi za preprečevanje širjenja okužb z novim koronavirusom so namreč omejili možnost letalskih potovanj, obenem pa je povpraševanje skromno. Letalski sektor tako ostaja eden najhuje prizadetih v pandemiji.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.