30. 3. 2021, 14:07 | Vir: STA

Ryanair odpira bazo v Zagrebu in ponuja nove letalske povezave

Profimedia

Irski nizkocenovni letalski prevoznik Ryanair je potrdil, da bodo v Zagrebu odprli svojo novo bazo, v kateri bodo imeli dve letali. Napovedali so, da bodo z zagrebškega letališča imeli 12 letalskih povezav in 36 tedenskih poletov v osmih državah. Naložba je ocenjena na 200 milijonov evrov, na novo bodo po načrtih zaposlili 60 ljudi.

Ryanair bo najprej julija povezal Zagreb z Brusljem in Milanom, potem pa septembra tudi s Parizom, Londonom, Rimom, Göteborgom, Oslom, Podgorico, Frankfurtom, Dortmundom, Karlsruhejem in Memimgemom, so napovedali na današnji spletni novinarski konferenci. Prve povezave iz baze v Zagrebu bodo vzpostavili z letali A320 Ryanairove hčerinske družbe Lauda. Od septembra bodo v zagrebški bazi imeli dve Ryanairovi letali, ki bosta poskrbeli za vseh 36 tedenskih povezav. Ryanair ima sicer na Hrvaškem že nekaj let svojo bazo tudi v Zadru.

Izvršni direktor Ryanaira Eddie Wilson je izrazil zadovoljstvo ob odprtju nove baze na Hrvaškem. Predsednik uprave mednarodnega letališča Zagreb Huseyin Bahadir Bedir pa je dodal, da bodo imeli potniki veliko izbiro novih letalskih povezav po sprejemljivih cenah. S prihodom Ryanaira bodo spodbudili razvoj turizma na Hrvaškem, posebej v Zagrebu, je dodal.

Ryanair je na hrvaškem letalskem trgu od leta 2006 in je že večkrat izkazal interes, da bi vzpostavil redne letalske linije z Zagrebom, a je uprava zagrebškega letališča doslej zavračala nizkocenovne letalske prevoznike. Do dogovora je prišlo potem, ko je uprava letališča letalskim družbam decembra lani ponudila možnost dodatnih popustov pri nadomestilih za potniške storitve glede na krepitev prometa v določenem obdobju. Na Hrvaškem pričakujejo, da bodo na ta način v Zagrebu morda pridobili še kakšnega izmed znanih nizkocenovnih prevoznikov.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.