Borut Omerzel | 16. 4. 2018, 14:35 | Vir: Playboy

TAG Heuer Carrera Heuer-01: Skeletonizirana legenda

Tag Heuer
TAG Heuer Carrera Heuer-01: Skeletonizirana legenda (foto: Tag Heuer)

TAG Heuer sodi med vodilne po proizvodnji prestižnih športnih ur in kronografov, znamka je dejavna v številnih športih kot uradni časomerilec.

Njen izvršilni direktor je od decembra 2014 Jean-Claude Biver, veliki mag švicarske urarske industrije. Poprej je že povsem prerodil znamki Omega in Hublot, tako da lahko pričakujemo, da se bo TAG Heuer pod njegovim vodstvom samo še vzpenjal nad oblake urarskega sveta.

Slavne kolekcije znamke so Aquaracer, Carrera, Connected Modular 45, Heuer Heritage, Monaco, TAG Heuer Formula 1 in Link, nam pa je posebno všeč kronograf CARRERA HEUER-01. Prvič so ga predstavili na urarskem salonu Baselworld 2015 s športnim skeletoniziranim ohišjem premera 45 milimetrov, od leta 2017 pa je na voljo tale s premerom ohišja 43 milimetrov. Vodotesno ohišje je lahko iz brušenega jekla ali iz mat keramike s črno, modro in rjavo številčnico z ujemajočo se keramično luneto s tahimetrsko skalo. Lepota hišnega mehanizma, kalibra HEUER-01, ki ima za 50 ur rezerve navitja, je vidna skozi skeletonizirano številčnico in skozi safirno steklo na dnu ure. Vse štoparske funkcije so prepoznavne po rdeči barvi, namigujoč na dirkaški svet. Urni in minutni kazalec ter urne oznake so rodizirani in prevlečeni s superlumi-novo, safirno steklo je na obeh straneh zaščiteno pred bleščanjem. Pas je modre ali rjave barve iz reptilovega usnja ali iz črne gume oziroma iz jekla ali mat črne keramike z jekleno ali titanovo preklopno zaponko s črnim PVD in logotipom TAG Heuer. Carrero vam bodo z veseljem pokazali in tudi prodali v Slowatchevem butiku 1991 na Čopovi 1 v Ljubljani.

www.tagheuer.com
www.slowatch.si

TEKST Borut Omerzel

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.