19. 9. 2017, 00:00 | Vir: Playboy

Moto Guzzi praznuje 50 letnico modela V7

Studio Pointer

Moto Guzzi je v svoji dolgi in pestri zgodovini postregel s toliko zanimivimi inovacijami in rešitvami, da si zasluži poseben status v motociklistični družbi. Pod obronki gora v Mandellu del Lariu od leta 1921 izdelujejo motocikle, ki imajo poseben značaj.

V7 je klasik, ki praznuje 50 let. Dobro jih skriva, ni kaj! V pol stoletja je V7 uradno doživel le dve večji tehnični osvežitvi. To seveda ne pomeni, da so v vsem tem času nanj pozabili, saj je to njihov najbolje prodajan model. V preteklih desetletjih so seveda nekoliko pobrkljali po njegovem drobovju. Nikoli preveč, ravno toliko, da je vozil z enakim tempom kot tekmeci. Tretja generacija modela V7, MOTO GUZZI V7 III, je na voljo v treh različicah: stone, special in racer. Ta, ki ga gledate v čudoviti modri z dodatkom športne note, je model SPECIAL.

Ob svojem jubileju pa je Moto Guzzi pripravil tudi jubilejno serijo anniversario, omejeno na 750 kosov, in za vse ljubitelje tega modela povečal ponudbo izdelkov za personalizacijo in predelave ter razširil ponudbo oblačil in dodatne opreme.

Z letošnjim modelnim letom je V7 III dobil tudi novo glavo motorja, nove bate in aluminijaste valje. Čeprav je delovna prostornina ostala enaka, je krivulja moči in navora precej bolj napeta, cilj te tehnične osvežitve pa je zadovoljiti zahteve ekološke norme euro 4. Briljantna mehanika je kljub birokratskemu poskusu davljenja pridobila štiri 'konje'. Malenkostno so spremenili geometrijo okvirja in izboljšali tudi ergonomijo in položaj voznika za krmilom. Ni kaj, specialna zverina!

TEKST Peter Kavčič
FOTO Moto Guzzi

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.