5. 4. 2021, 17:13

Vozniki, pozor! Pred torkovim sneženjem morate vedeti za tole pravilo!

Shutterstock

Vremenske razmere se bodo čez dan in v noči na torek po državi precej spremenile, v torek zjutraj in dopoldne pa bodo povsem zimske, opozarja Agencija RS za okolje (Arso). Na prehodu med Notranjsko in Primorsko bo veter prenašal sneg in gradil zamete.

Marsikje bodo razmere povsem zimske. Predvsem na prehodu med Notranjsko in Primorsko bo v torek zjutraj in dopoldne veter prenašal sneg in gradil zamete. Po nižinah bo predvidoma zapadlo od 5 do 15 centimetrov snega, ponekod na Notranjskem in Kočevskem do okoli 25 centimetrov, na severovzhodu do okoli 5 centimetrov, opozarja Arso.

Popoldne se bo vreme že normaliziralo. Padavin ne pričakujejo več, razen mogoče kakšno ploho, ki pa je lahko tudi snežna. Še naprej bo hladno, so pojasnili na Arsu.

Opozorilo vsem voznikom

Na prometno-informacijskem centru ob napovedanem sneženju opozarjajo, da je v zimskih razmerah, ne glede na datum, na vozilih obvezna zimska oprema.

Voznike tako pozivajo, da naj se na pot odpravijo, le če bo to nujno in z ustrezno zimsko opremo. Pred potjo je potrebno vozilo očistiti in se pozanimati o stanju na cestah, hitrost vožnje ter varnostno razdaljo pa je potrebno prilagoditi vremenskim razmeram. Obenem opozarjajo voznike, da naj ne prehitevajo plužnih skupin.

  • Kaj spada pod zimsko opremo, si lahko preberete na www.promet.si.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.