9. 10. 2018, 11:14 | Vir: STA

Zaradi megle v verižnem trčenju na avtocesti Beograd - Niš več mrtvih in ranjenih

profimedia
Zaradi megle v verižnem trčenju na avtocesti Beograd - Niš več mrtvih in ranjenih (foto: profimedia)

V dveh verižnih trčenjih je davi na avtocesti Beograd - Niš umrlo šest ljudi, 27 je ranjenih, je sporočilo srbsko notranje ministrstvo. Vzrok nesreč je bila najverjetneje slaba vidljivost zaradi goste megle. Po nesrečah so ustavili promet v obe smeri.

Po poročanju srbskih medijev je bilo v verižnih trčenjih udeleženih več deset osebnih vozil in tovornjakov na obeh straneh avtoceste. Ob nujni pomoči pri reševanju in pomoči sodelujejo tudi gasilci, ki pomagajo pri reševanju ljudi, ukleščenih v vozilih. Številna vozila so povsem zmečkana.

Po navedbah notranjega ministrstva se je prvo verižno trčenje zgodilo ob 7.20 pri Ćupriji v smeri Niša. Udeleženih je bilo več kot deset vozil, dva tovornjaka sta zagorela. Umrli so trije ljudje, deset je bilo ranjenih, poroča srbski časnik Blic.

Nato je sledil niz trčenj na istem kraju na avtocesti v smeri proti Beogradu. V tej nesreči so po navedbah Blica prav tako umrli trije ljudje, več kot deset jih je bilo ranjenih. V trčenju je bilo udeleženo devet tovornjakov in nekaj avtomobilov.

Po navedbah prič je obe nesreči povzročila gosta megla, saj je bila vidljivost omejena na okoli deset metrov.

Promet na avtocesti Beograd - Niš je ustavljen v obe smeri. Voznike so preusmerili na alternativne ceste preko krajev Ćuprija in Jagodina.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.