4. 1. 2019, 10:52 | Vir: STA

Zimske razmere ovirajo promet na Hrvaškem, v BiH-u in v Srbiji

Profimedia

Sneg in veter ovirata promet na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini in Srbiji, predvsem v gorskih območjih. Na Hrvaškem so zaradi snega za tovorni promet zaprte številne državne ceste v Gorskem Kotarju in Liki. Sneg ovira promet v več delih BiH, medtem ko v Srbiji voznike opozarjajo na poledenela cestišča.

Na Hrvaškem je zaradi burje za ves promet zaprt most na otok Pag, zaprti so tudi nekateri odcepi jadranske magistrale pri Karlobagu in v zaledju Zadra. Na mnogih cestah je zaradi snega obvezna zimska oprema, je objavil hrvaški avtoklub (Hak).

Kot piše, sneži še občasno v Liki, Gorskem Kotarju in na vzhodu države v Slavoniji, medtem ko ob obali piha močan veter. Voznike še posebej opozarja na poledico.

Na večini cest v BiH promet ovira novozapadli sneg, je poročal avto-moto klub BiH. Največ težav je v gorskih območjih v vzhodni BiH kot tudi na območju Ivan-sedla med Sarajevom in Mostarjem. Opozarjajo, da promet dodatno ovirajo številni tovornjaki in vlačilci, ki so obtičali na cestah.

Srbska avto-moto zveza je danes opozorila voznike na številna poledenela cestišča ter na zimske pogoje na cestah, ki jih pričakujejo tudi v naslednjih dneh.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.