12-letni genij je v zgolj letu dni dokončal srednjo šolo in diplomiral na fakulteti

5. 5. 2021, 11:38 | Kariera

              12-letni genij je v zgolj letu dni dokončal srednjo šolo in diplomiral na fakulteti (foto: profimedia) profimedia

Dve diplomi, lasten posel in Linkedln profil. Mike nikakor ni običajen 12-letnik.

Mike Wimmer iz Severne Karoline je pravi mali genijalec.

Star je šele 12 let, pa ima za seboj že končano srednjo šolo in fakulteto. Vse, za kar bi nekdo drugi potreboval osem let, je njemu uspelo dokončati v enem letu. Tako bo še ta mesec, v roku tedna dni, sprejel kar dve diplomi: eno srednješolsko, ki jo bo izdala Concord Academy High School, in drugo fakultetno z Rowan-Cabarrus kolidža za komunikacije.

Za ameriške medije je deček že povedal, da je član društva nadpovprečno inteligentnih oseb, t. j. MENSA, in združenja še posebno talentiranih mladih ljudi, t. j. Davidson and Young Scholar.

Čeprav mnoge skrbi, da je 12-letnik prikrajšan za brezskrbno otroštvo, sam trdi, da se ima odlično. Uživa tudi pri delu s svojim lastnim podjetjem Reflect Social, ki je specializirano za kombiniranje popularnih družbenih omrežij. Mike pravi, da je njegov cilj ustvariti tehnologijo, ki bo ljudem omogočila boljše življenje.

Njegova mama Melissa je za medije še povedala, da je na sina strašno ponosna in da jo veseli spremljati, v kako čudovitega človeka odrašča.