Če bi delali v tem podjetju, bi bili 10 ur tedensko prosti

10. 8. 2020, 12:30 | Promocijsko sporočilo

              Če bi delali v tem podjetju, bi bili 10 ur tedensko prosti (foto: Promocijski material) Promocijski material

Diskontna veriga HOFER s septembrom uvaja novost za zaposlene v prodaji in logistiki - zaposlitveni model za polni delovni čas, pri čemer bodo zaposleni lahko približno 10 ur delovnika tedensko prosti.

Nov zaposlitveni model, ki ga pri HOFERju testno začnejo uvajati že septembra, je na področju zaposlitve v trgovini in logistiki prava novost. Podjetje trenutno zaposluje skoraj 2.000 ljudi, od tega v trgovinah in logistiki več kot 1.700. Ker je velika večina le-teh zaposlenih za krajši delovni čas, so se pri trgovcu odločili, da svojim zaposlenim ponudijo možnost zaposlitve za polni delovni čas.

Kaj ponuja zaposlitveni model »HOFER (po)polni delovni čas«?

Gre za zaposlitev za polni delovni čas z dogovorjeno krajšo delovno obveznostjo. To pomeni, da bodo HOFERjevi zaposleni delali krajši delovni čas, vendar bodo zaposleni za polni delovni čas. Ob tem jim bodo pripadale vse pravice zaposlitve za polni delovni čas, med drugim tudi polni regres, ki je v letu 2020 pri HOFERju znašal 1.700 €.

Pozitiven odziv pri zaposlenih

Promocijski material

»Novico sem sprejel zelo pozitivno,« je povedal Samel Šabotić, ki je pri podjetju HOFER zaposlen skoraj desetletje. Opravlja delo prodajalca, svoj prosti čas pa namenja nogometu, fitnesu, kolesarjenju in spoznavanju novih mest. Novica o novem zaposlitvenem modelu ga je razveselila, saj bo na ta način še naprej veliko svojega prostega časa lahko namenil hobijem, družini in prijateljem. Po odgovore, zakaj so se sploh odločili za tovrsten model zaposlitve, smo se obrnili tudi na HOFER, kjer so nam razložili, da si prizadevajo oblikovati spodbudne pogoje dela in omogočati usklajevanje poklicnega in zasebnega življenja.

Promocijski material

»Pri podjetju mi je še posebej všeč krajši delovni čas, saj lahko več časa posvetim otroku, na delo pa grem dobre volje, saj imam super kolektiv,« je poudarila Mojca Pesek, ki opravlja delo prodajalke in je v podjetju zaposlena dobra 4 leta. Čeprav ji je krajši delovni čas ustrezal že prej, se je iskreno razveselila novice o novem zaposlitvenem modelu. »Zelo sem bila vesela, da smo dobili to možnost, saj bo sinek kmalu star že 3 leta. Tako da mi je milo rečeno sekira padla v med. Dolgoročno bo to res super!«

Nadpovprečno plačilo je HOFERjeva obljuba

Nove ugodnosti, ki jih prinaša zaposlitveni model »HOFER (po)polni delovni čas« pa ne bodo imele negativnega vpliva na mesečno plačilo. Kot smo že poročali konec leta 2019, zaposleni v trgovinah že prejemajo panožno nadpovprečno plačilo, ki je skoraj za tretjino višje od zakonsko določene minimalne plače za polni delovni čas. Za 30 ur dela tako HOFERjevi prodajalci v najvišjem plačilnem razredu prejmejo 1.200 €, za njihovo motivacijo pa pri podjetju skrbijo z motivacijskim konceptom v treh stopnjah.

1. leto: Ob vstopu v podjetje zaposleni avtomatsko prejme zaposlitev za nedoločen čas.
2. leto: Po prvem letu podjetje zaposlenim prične plačevati v drugi pokojninski steber.
3. leto: Po drugem letu lahko zaposleni vstopi v model »HOFER (po)polni delovni čas«.
Promocijski material