6 najbolj stresnih, težkih in slabo plačanih delovnih mest

Po mnenju Bleu Bloom

22. 7. 2020, 06:00 | Kariera | Vir: Govori.se

              6 najbolj stresnih, težkih in slabo plačanih delovnih mest (foto: profimedia) profimedia

Včasih je služba veliko breme. Še zlasti če ugotovite, da ste si izbrali napačen poklic, ali če ste prisiljeni pristati na delo, ki je pač na voljo. Kisel obraz na poti v službo imate lahko tudi zaradi pomanjkanja motiva in slabe plače.

Oglejte si seznam delovnih mest, ki so na dnu lestvice. Merilo pri izbiri je bilo delo brez možnosti napredovanja, hud stres ali nevarnost, vsem pa je skupno nizko plačilo. Morda boste pred izbiro poklica in delovnega mesta dvakrat premislili.

Časopisni poročevalec

Časnikarska industrija počasi umira in postaja zastarela. Strokovnjaki predvidevajo, da se bo v nekaj letih število časopisnih novinarjev močno zmanjšalo. Nenehen stres, delo brez urnika ob vsakem času in povrhu še izjemno tekmovalna konkurenca na tem področju bo novinarje prisililo, da si bodo poiskali manj stresne službe. Če k temu dodamo slabo plačo, res ni razlogov, da bi se pulili za to delo.

Disk džokej

Ob digitalnih medijih, ki se nezadržno širijo, zastarele radijske postaje čedalje manj povprašujejo po disk džokejih, ki bi vrteli glasbo na njihovem programu. Naraščajoča digitalna ponudba s podkasti je pač omogočila lažji dostop do raznovrstnih zabavnih uric po lastni želji.

Zatiralec mrčesa in glodavcev

Marsikomu se upira že misel na to, da bi se vsak dan vozil od hiše do hiše, ki so jo okupirali glodavci, insekti, termiti in druge plazeče živali, ki uničujejo dom in prenašajo bolezni, še huje je, da zatiralci nezaželenih vsiljivcev niso plačani niti približno toliko, kolikor bi si zaslužili.

Trgovec

Prodaja na drobno po trgovinah prinaša stres zaradi neposrednega stika s kupci, ki so lahko zelo neprijetni in zahtevni, ves delovnik na nogah, delo ob nedeljah in praznikih ter malo možnosti za napredovanje. Veliko truda za slabo plačilo.

Taksist

Morda se na prvi pogled zdi privlačno, da ves dan z avtomobilom križarite po ulicah, a taksist mora imeti tudi veliko potrpljenja s strankami. Še posebej ponoči, ko se v avto zvrnejo tudi opiti sopotniki. Zraven lahko dodamo občuten padec zaslužka, za kar v zadnjem času skrbijo novinci na trgu, ki z aplikacijami ponujajo druge oblike prevoza. Na primer Uber.

Gasilec

Najbrž boste dvignili obrvi in se vprašali, ali gre morda za pomoto. Gasilec? To je vendar eden najbolj cenjenih poklicev, ki ob uspešnem posredovanju ponuja tudi veliko osebnega zadovoljstva. A ko človek malo bolj premisli, ugotovi, da se za zunanjim, junaškim videzom skrivajo hud stres, veliko tveganje, nevarnost, stiska zaradi smrtnih žrtev in nazadnje še slabo plačilo. Naj bo volja, da bi pomagali drugim še tako močna, realno gledano minusi pretehtajo željo, da bi se izpostavljali.

Povzeto po pisanju bleu bloom