Podelili nagrade za najboljše kadrovske prakse v Sloveniji

25. 9. 2020, 14:20 | Kariera

              Podelili nagrade za najboljše kadrovske prakse v Sloveniji (foto: Press) Press

Fakulteta za organizacijske vede UM je v sklopu 39. mednarodne znanstvene konference o razvoju organizacijskih znanosti podelila priznanja in nagradi za najboljše kadrovske prakse v Sloveniji v letu 2019.

Med petimi finalisti izbora je strokovna komisija, ki je vključevala tudi odlične kadrovske strokovnjake največjega spletnega karierno-zaposlitvenega portala MojeDelo.com, za najuspešnejše delo na kadrovskem področju izbrala velenjsko podjetje Plastika Skaza, d. o. o.

Na natečaj za najboljše kadrovske prakse 2020 so se lahko prijavili delodajalci zasebnega in javnega sektorja s sedežem v Republiki Sloveniji. Delodajalca oziroma organizacijo je lahko predlagala organizacija sama, kadrovski oddelek organizacije ali drugi deležniki organizacije, kot so stranke, dobavitelji in podobno. Na izbor se je prijavilo trinajst podjetij, med katerimi je strokovna komisija izbrala pet finalistov, svoja dognanja so predstavili na dogodku v Mestni knjižnici Kranj.

Strokovna komisija je po zaključenih predstavitvah podelila priznanja vsem finalistom, med katerimi so bili Cosylab Control System Laboratory, d. d., Kostak komunalno in gradbeno podjetje, d. d., Lek, d. d., Plastika Skaza, d. o. o., Vzajemna zdravstvena zavarovalnica d. v. z. in Zavarovalnica Triglav, d. d. Nagrado za najboljšo kadrovsko prakso 2020 je prejelo podjetje Plastika Skaza. Nagrado za najboljšo kadrovsko prakso 2020 – častna omemba je za projekt »Bio Camp« prejelo podjetje Lek, d. d.

Najboljši primer inovativnosti

»Podjetje Plastika Skaza, d. o. o., si je nagrado za najboljše kadrovske prakse 2020 prislužilo, ker s svojimi ukrepi in programi omogoča ravnovesje med poklicnim in zasebnim življenjem zaposlenih, skrbi za pozitivno organizacijsko kulturo, spodbuja zaposlene k razvoju in izobraževanju, poleg tega pa je v lanskem letu prikazalo najboljši primer inovativnosti na kadrovskem področju. To so bila tudi ključna kadrovska področja, ki smo jih pri prijavljenih podjetjih ocenjevali,« je povedala članica komisije Monika Burjek, HR specialistka pri portalu MojeDelo.com, kjer so slovenskim delodajalcem skozi vse leto v pomoč pri iskanju najustreznejših kadrov.

Predani odličnosti in učinkovitosti

Organizatorja nagradnega natečaja, Fakulteta za organizacijske vede Univerze v Mariboru in zaposlitveni portal MojeDelo.com, poudarjata, da želijo z nagrado za najboljše kadrovske prakse izpostaviti tiste organizacije, ki so pri svojem delu predane odličnosti ter učinkovitosti.

Izjemno ponosni na priznanje

»V podjetju Skaza smo izjemno ponosni na prejeto priznanje Naj kadrovska praksa, ki dokazuje, da kot novodobna organizacija uspešno premagujemo vse izzive ter na prvo mesto postavljamo skrb za poslovno in osebno rast naših zaposlenih. Nagrada nam pomeni še toliko več, saj smo prepričani, da so zaposleni največji kapital podjetja. Zato gradimo takšno organizacijsko kulturo, ki jim omogoča, da so srečni, strastni in srčni. Le s skupnimi močmi lahko uresničujemo naše cilje ter presegamo pričakovanja naših kupcev, kar pa nikakor ne bi bilo mogoče brez podpore vodstva in lastnikov,« je povedala Janja Urankar Berčon, vodja službe za odnose z javnosti pri podjetju Plastika Skaza.

Srečni zaposleni - boljši zaposleni

Podjetja se vse bolj zavedajo, da so zadovoljni in srečni zaposleni ključ do uspeha. Zadovoljni zaposleni namreč bolj kakovostno opravljajo svoje delo in pogosto naredijo celo več, kot se od njih pričakuje. Plača ni nujno edina motivacija za zaposlitev oziroma dvig produktivnosti. Vse več zaposlenih si želi fleksibilen delovnik ali delo od doma, zdravstveno-rekreacijske programe in programe za materinstvo oziroma očetovstvo, dejavnosti za boljše medsebojne odnose zaposlenih, možnost izobraževanja in prenosa znanja znotraj organizacije ter karierni razvoj. »Če želijo podjetja privabiti in zadržati najboljše kadre, morajo poskrbeti tudi za zdravo organizacijsko kulturo, vodenje, ki temelji na spoštovanju in zaupanju, odprto in transparentno komunikacijo ter predvsem za to, da se zaposleni vsak trenutek počutijo cenjene in pomembne,« je še povedala kadrovska strokovnjakinja iz MojeDelo.com Monika Burjek.