Razkrivamo: to podjetje je plače dvignilo kar za petino

17. 12. 2019, 20:28 | Promocijsko sporočilo

              Razkrivamo: to podjetje je plače dvignilo kar za petino (foto: Hofer Press) Hofer Press

Kdaj pa se je vam nazadnje zvišala plača? Si predstavljate, da se ti kar neankrat poviša za petino?

Lahko si zatiskamo oči, ampak plača je še vedno eden pomembnejših dejavnikov zadovojstva s službo. Vsak pa je vesel tudi, ko se mu plača kar naenkrat, čisto nepričkovano poviša. Še posebej, če se poviša za skoraj petino, kot se bo to v 2020 zgodilo prodajalcem v HOFERju. Del zvišanja ji prinese tudi regres v vrednosti 1.700 €, ki se ga bodo razveselili junija.

Pri omenjnem trgovcu s prodajalci sicer že zdaj za svoje delo prejemali nadpovprečno plačilo v trgovinski panogi, januar 2020 pa jim bo prinesel dodatno, rekordno zvišanje plačila. Prodajalec bo v 2020 za polni delovni čas prejel 1.600 € bruto, za skrajšani delovni čas 30 ur/teden pa 1.200 € bruto. Za četrtino krajši delavnik bodo tako prejeli plačilo, ki je skoraj za 30 % višje od zakonske minimalne plače.

Kako lahko sami poskrbimo za zadovoljstvo s službo?

Ne glede na to, ali se nam plača zviša ali ne, pa lahko za zadovoljstvo s slućbo nekaj naredimo tudi sami.

Predvsem je pomembno, da ohranjamo ravnovesje med zasebnim in poklicnim življenjem in tako ohranjamo pestrost v naših vsakdanjikih.

Dobro je, če tudi med svojim delavnikom poskrbimo za gibanje in tako skrbimo za zdravje na delovnem mestu.

Svetujemo, da preverite, kako vam vaš delodajalec pomaga pri tem. Morda nudi ugodnosti, za katere sploh ne veste, da jih lahko izkoristite in tako svoje delo naredite še prijetnejše.

Želimo vam, da boste tudi v 2020 z zadovoljstvom hodili v službo in tako skrbeli tudi za svoje splošno zadovoljstvo. V skrajni sili pa si lahko super službo zaželimo tudi, ko bo konec leta ura odbila polnoč. Kdo ve, morda se uresniči.