Trgovec daje zeleno luč zaposlitvi za polni čas

26. 1. 2021, 18:00 | Promocijsko sporočilo

              Trgovec daje zeleno luč zaposlitvi za polni čas (foto: Promocijsko gradivo) Promocijsko gradivo

Diskontni trgovec je po zaključenem testnem obdobju z 2021 zaposlitev za polni delovni čas ponudil vsem zaposlenim v prodaji in logistiki, ki so pri HOFERju aktivno vsaj dve leti.

Trgovec je lansko jesen presenetil z novico, da bo svoje prodajalke in prodajalce ter zaposlene v logistiki, ki sicer večinsko delajo za krajši delovni čas, zaposlil za polni delovni čas. Po testnem obdobju je z letošnjim letom zaposlitev za polni delovni čas ponudil vsem zaposlenim v prodaji in logistiki, ki so pri podjetju aktivno vsaj dve leti.

Promocijsko gradivo

Zaposlitveni model »HOFER (po)polni delovni čas« omogoča zaposlitev za polni delovni čas z dogovorjeno krajšo delovno obveznostjo. To pomeni, da HOFERjevi zaposleni delajo krajši delovni čas, vendar so zaposleni za polni čas, kar pomeni, da jim pripadajo pravice zaposlitve za polni delovni čas, šteje se jim polna pokojninska doba, pripada pa jim tudi polni regres, ki je pri HOFERju v letu 2020 znašal kar 1.700 evrov.

Test uspešen, sedaj so za polni delovni čas lahko zaposleni vsi

Pri HOFERju so zaradi kompleksnosti projekta nov model testirali od septembra do konca leta 2020. V tem obdobju so bili v inovativni zaposlitveni model vključeni zaposleni približno četrtine trgovine in izbranega področja logistike. Ob vstopu v 2021 so za polni delovni čas lahko zaposlene vse sodelavke in sodelavci omenjenih področij, ki so pri podjetju aktivno vsaj dve leti. Od skoraj 1.600 zaposlenih na omenjenih področjih, jih pogoje za vključitev izpolnjuje skoraj 1.000.

Kaj torej predstavlja »HOFER (po)polni delovni čas«?

 • polno pokojninsko dobo,
 • regres za polni delovni čas kar 1.700 evrov (podatek trgovca za leto 2020),
 • nespremenjeno delovno obveznost,
 • mesečno izplačilo plus ur,
 • predčasno pravico do dodatnih dni dopusta na delovno dobo.

V nov model se je vključilo 94 % zaposlenih

Odzivi zaposlenih so bili zelo pozitivni, zato ni presenetljivo, da se je za vključitev v nov zaposlitveni model že v začetku odločilo kar 94 % vseh zaposlenih, ki izpolnjujejo pogoje. Tisti, ki se niso vključili v nov zaposlitveni model, jim na primer zaradi skrbi za kmetijo ali zaradi mlajših otrok trenutno bolj ustreza še krajši delovni čas kot je minimalno 27 ur/teden, kar je pogoj za vključitev v »HOFER (po)polni delovni čas«.

Promocijsko gradivo

Kaj pravijo sodelavke in sodelavci?

»Pri podjetju mi je še posebej všeč krajši delovni čas, saj lahko več časa posvetim otroku, na delo pa grem dobre volje, saj imam super kolektiv. Zelo sem bila vesela, da smo dobili to možnost, saj je sinek že dopolnil 3 leta. Tako da mi je milo rečeno sekira padla v med. Dolgoročno bo to res super!« pravi Mojca Pesek, prodajalka v HOFER Maribor Šentiljska.