Uredništvo | 17. 4. 2024, 08:59

Prvič sta spregovorila starša male Danke Ilić: "Pošasti so bile aretirane, toda ... Vse je laž!"

Pronadjime.mup.gov.r

Mama in oče Danke Ilić, Ivana in Miloš, sta se odprla in spregovorila, kako se je njuno srečno življenje spremenilo v nočno moro, iz katere ne moreta pobegniti, odkar sta 26. marca izgubila hčerko.

Starši Danke Ilić so se zavili v tišino in dolgo niso govorili o nesrečnem dnevu, ko je Danka izginila brez sledi. Starša Ivana in Miloš Ilić sta se zdaj odprla in spregovorila, kako se je njuno srečno življenje spremenilo v nočno moro, iz katere ne moreta pobegniti. "Kako mislite, da se počutimo?! Kako so naša srca in duše? Kako smo brez otroka? Kako se počutimo, ko nas sin vpraša, kje je njegova sestra, ko reče: "Mama, kje je Danka?", in je ni tam," doživljanje opisuje Ivana.

Oče o hčerki govori s kepo v grlu, mama pa je jasna, da noče slišati besed sožalja, ker v globini svoje duše verjame, da je njen otrok še živ, poroča Kurur.rs. "Zaradi vsega, kar se je o naju govorilo, in ker sva bila kot starša obrekovana na najslabši možni način, sva sklenila, da javno spregovoriva, ko bo primer rešen in ko bomo izvedeli vso resnico o izginotju naše Danke," pove Miloš.

Kako je Danka izginila in kakšna je resnica o njenem izginotju? Oče nemudoma odgovori: "Vse je laž. Razen tega, da jo je iskalo veliko ljudi. Ivana je dobra mama in jaz sem dober oče, toda ... Resnica še ni prišlo na plan. Pošasti so bile aretirane, toda ..."

Policija je ugotovila, da sta Danko s službenim avtomobilom zadela dva zaposlena v PUC Vodovod.

Policija je ugotovila, da sta Danko s službenim avtomobilom zadela dva zaposlena v PUC Vodovod.

Društvene mreže/Nova.rs

Ivana in Miloš pravita, da ne sprejemata besed sožalja, čeprav že od dneva, ko je policija sporočila, da so se najhujši sumi uresničili, nosita črno barvo. Policija je ugotovila, da sta Danko s službenim avtomobilom zadela dva zaposlena v PUC Vodovod, Bor Dejan Dragijević in Srdjan Janković. Deklico sta vrgla v avto in ker je bila še živa, sta jo zadušila z lastnimi rokami.

Vendar trupla niso našli, zato za starša obstaja žarek upanja, da se bo hčerka domov vrnila živa. Za Ivano so najtežje noči, ko sin že zaspi, sama pa ostane budna z možem in skupaj žalujeta za izgubljeno hčerko: "Bog nikomur ne zadaje toliko bolečine. Od tega si ne opomoreš. Moja agonija se je začela od trenutka, ko je Danka izginila z dvorišča."

Ivana je priznala, da so jo komentarji neznanih ljudi na družbenih omrežjih zelo prizadeli: "Veliko boli, pravijo, da sem imela otroke z drugimi moškimi, ne z Milošem. Izmišljujejo si različne pokvarjene teorije." Pri širjenju govoric so sodelovali tudi njuni znanci, neki gostinec se je zlagal, da Danka še januarja ni znala hoditi.

Zgodbe še ni konec, dokler ne najdejo trupla, njuno upanje ne bo umrlo.