2. 4. 2024, 12:41 | Vir: STA

Nove podrobnosti krvavega dogajanja: na osnovni šoli streljal 12-letnik, en otrok umrl, dva sta huje ranjena

Profimedia

Tragični dogodek na eni od finskih izobraževalnih ustanov je močno pretresel javnost.

Po streljanju 12-letnega učenca na osnovni šoli v mestu Vantaa na Finskem je eden od njegovih vrstnikov umrl zaradi poškodb, še dva pa sta huje ranjena, je sporočila tamkajšnja policija.

Profimedia

Policija pridržala napadalca

Napadalec učenec šolePolicija v mestu Vantaa je bila o incidentu na osnovni šoli v kraju približno 20 kilometrov severno od prestolnice Helsinki napotena okoli 9. ure po krajevnem času. Sprva je poročala, da so bili v napadu ranjeni trije učenci, kasneje pa je po poročanju sporočila, da je eden izmed otrok umrl, dva pa sta huje poškodovana in se zdravita v bolnišnici.

Policija je že pridržala napadalca, ki je prav tako učenec šole, kjer je izvedel napad. Kot je sporočila na svoji spletni strani, se ni upiral aretaciji.

Profimedia

Do streljanja prišlo v razredu

Incident na osnovni šoli, ki jo obiskuje približno 800 učencev, še preiskujejo, več podrobnosti o napadu za zdaj niso razkrili. Starši učencev so navedli, da je 12-letnik streljal v razredu.

Finski premier Petteri Orpo je streljanje označil za tragičen dogodek in dejal, da je v mislih z žrtvami, njihovimi družinami ter vsemi v šoli. Finska notranja ministrica Mari Rantanen pa je na družbenem omrežju X zapisala, da se je dan začel na "šokanten način". "Lahko si samo predstavljam bolečino in skrb, ki jo trenutno doživljajo številne družine," je dodala.

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel