STA/Uredništvo | 2. 4. 2024, 16:50

Huda gorska nesreča: med vzponom na Triglav sta padla v globino

Fotografija je simbolična.

Profimedia

Plezalca, ki sta plezala v navezi, so našli na območju severne triglavske stene.

Gorenjski policisti so na območju severne stene Triglava našli dva mrtva moška. Okoliščine kažejo na gorsko nesrečo, med plezanjem naj bi padla v globino, so pojasnili na Policijski upravi Kranj. Umrla sta bila po njihovih navedbah kot pogrešana prijavljena v tujini.

Njuni trupli je našla posadka policijskega helikopterja med sistematičnim pregledom terena, poroča N1. Ob tem navajajo, da gre za 33- in 42-letnega državljana Srbije. Pokojna planinca sta plezala v zahtevnih razmerah nad snežno mejo, na mešanem snežnem in kopnem terenu. Njuni trupli je našla posadka policijskega helikopterja in ju prepeljala v dolino.

Srbska plezalca sta na kraju tragične gorske nesreče podlegla hudim poškodbam.

V reševalni akciji so po poročanju portala Delo ob policistih in policijskem helikopterju sodelovali tudi člani Gorske reševalne službe. Preminula so reševalci našli pod Slovensko smerjo na Triglav, je za Delo povedal predsednik Gorske reševalne zveze Slovenije Gregor Dolinar.

Srbska plezalca sta na kraju tragične gorske nesreče podlegla hudim poškodbam.

Iskali so ju sicer že od sobote, iskanje pa je trajalo dolgo, saj so reševalci preiskovali veliko območje, saj niso vedeli, kam sta pogrešana odšla. Plezalca sta sicer plezala v navezi, še navaja Delo.

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel