T. R. K. | 27. 5. 2024, 08:43

Umrl slaven igralec: navduševal je v seriji, ki so jo spremljali številni Slovenci

Profimedia

Igralca Johnnyja Wactorja, ki je igral v seriji Splošna bolnišnica, so ustrelili tatovi. 

Nekdanjega igralca iz serije Splošne bolnišnice Johnnyja Wactorja so ustrelili tatovi, ki so poskušali ukrasti katalizator iz njegovega avtomobila. Star je bil 37 let. Po podatkih policije so ga ustrelili v soboto okoli 3. ure zjutraj v središču Los Angelesa (v soboto ob 11. uri po britanskem času), ko se je Wactor približal trem moškim ob svojem avtomobilu. Eden od treh osumljencev je začel streljati nanj, Wactor pa je pozneje umrl v bolnišnici. Osumljenci so pobegnili, niso jih še aretirali. 

Igralec je zapuščal bar na strehi, je povedala njegova mati Scarlett Wactor. Ko je ob svojem avtomobilu zagledal trojico, je mislil, gre za vlečno službo, ki želi avto odpeljati, je povedala za ameriško partnersko mrežo Sky News NBC News. 

Profimedia

Wactorjev zastopnik David Shaul je dejal, da je bil igralec "pravi moralni zgled za vse, ki so ga poznali". "Med vzponi in padci v tem zahtevnem poklicu je vedno držal brado pokonci in si prizadeval biti boljši," je v nedeljo v izjavi zapisal Shaul. "Čas, ki smo ga preživeli z Johnnyjem, je bil privilegij, ki bi si ga vsak želel. Po več kot desetletju skupnega življenja bo v naših srcih za vedno ostala luknja," je še dodal. 

Wactor je od leta 2020 do 2022 igral Branda Corbina v dolgoletni telenoveli General Hospital, ki je bila prvič predvajana leta 1963. Igral je tudi v številnih filmih in televizijskih serijah, kot so Station 19, NCIS, Westworld in videoigra Call of Duty: Vanguard. 

Novo na Metroplay: "Ne biti cringe" | N1 podkast s Suzano Lovec