Uredništvo | 21. 5. 2024, 16:29

Zaradi zastoja srca nenadoma umrl slavni rokoborec (odšel je kmalu po svojem 40. rojstnem dnevu)

Profimedia

Od enega izmed najbolj prepoznavnih imen tega športa se poslavljajo številni kolegi in oboževalci.

Iz Nemčije prihaja tragična novica o nenadni smrti nemškega rokoborca Johna 'Bad Bones' Klingerja, ki je zaradi srčnega zastoja nenadoma umrl le nekaj dni po svojem 40. rojstnem dnevu.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Erkan Sulcani (@erkan_sulcani_wrestler_gwf)

Okrogli jubilej je Klinger praznoval 14. maja, umrl pa je le nekaj dni kasneje, 20. maja, je na Instagramu sporočil njegov rokoborski kolega Erkan Sulcani, bolj znan pod imenom Cash Money Erkan.

Dolga leta sta bila krvna brata

"Besede, ki jih pišem, se mi ne zdijo resnične," je v svoji objavi zapisal Sulcani in dodal, da je bil Klinger že zvezda, ko se je sam v rokoborbi šele naredil prve korake. "Bil je eden mojih prvih vzornikov. Z leti je postal moj trener, mentor, prijatelj in brat. V ringu sva bila dolga leta krvna brata, v zakulisju pa sva postala prava brata," je zapisal.

Dodal je, da se je po Klingerju zgledoval vse do konca in se bo po njem zgledoval še naprej, vse do dvoje smrti. "Zame si bil eden najboljših na svetu," je dejal v srce parajoči objavi.

Eno najbolj prepoznavnih imen nemške rokoborbe

"Vem, da me zdaj gledaš od zgoraj. Zame si bil eden najbolj poštenih, spoštljivih in zvestih ljudi, kar sem jih imel čast spoznati v svojem življenju. Hvala ti, da sem te lahko spoznal in se toliko naučil od tebe. Danes je umrl tudi del mene," je med drugim zapisal Sulcani.

Klinger je sicer v profesionalno rokoborbo vstopil leta 2004 in bil več kot 10 let eno najbolj prepoznavnih imen nemškega Westside Xtreme Wrestlinga (wXw). Nastopal je tudi v ZDA.

Novo na Metroplay: Lahko spreminjamo življenja ljudi | dr. Marko Bošnjak, predsednik Evropskega sodišča za človekove pravice