R.S. | 13. 2. 2024, 17:14

Svetovnega rekorderja pred smrtjo iskali štirje neznanci: njegov oče zahteva preiskavo nesreče

Profimedia

Za smrt sina je izvedel prek medijev. 

Kelvin Kiptum je bil svetovni rekorder v maratonu, ki je pred dnevi skupaj s svojim trenerjem umrl v hudi prometni nesreči v Keniji. Star je bil zgolj 24 let. Do nesreče naj bi prišlo, ker je Kiptum izgubil oblast nad vozilom, ki je zadelo ob drevo. V avtu je bila še ena sopotnica, ki se v bolnišnici zdravi zaradi hudih poškodb. 

Smrt tekača je pretresla ves svet. 24-letnik je veljal za enega najbolj obetavnih tekmovalcev na dolge proge. Letos aprila je na maratonu nameraval postati prvi človek s časom pod dvema urama. Znan je bil po svetovnem rekordu, ki ga je dosegel 8. oktobra lani - na maratonu v Chicagu je postavil čas dve uri in 35 minut in tako za 34 sekund izboljšal prejšnji rekord. 

Profimedia

Po smrti športnika se je oglasil njegov oče, ki je za smrt sina izvedel prek medijev. Za kenijsko Citizen TV je Samson Cheruiyot dejal, da zahteva preiskavo prometne nesreče. Dodal je, da so 24-letnika štiri dni pred smrtjo iskali štirje neznani moški, ki se mu niso želeli predstaviti. Po vztrajanju očeta so brez besed odšli. "Ne vem kdo so ti ljudje, pričakujem pa, da bo to ugotovljeno," je povedal.

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk