Uredništvo | 9. 7. 2024, 20:04

Grozljivka na letališču: tragična smrt je doletela moškega, ki ga je posrkalo v motor letala

Profimedia

Zgroženi potniki na letalu KLM so slišali grozljivo smrt, ko so se pripravljali na vzlet za Dansko. 

V tragični nereči je preminul letalski mehanik. Umrl je, ker ga je posrkalo v motor potniškega letala Boeing. Reševalce so poklicali, ko se je reaktivni motor vžgal. Lokalni tehnik Abolfazl Amiri je bil zaposlen kot rutinski vzdrževalec del, grozljiva usoda pa ga je dočakala na letališču Chabahar Konarak v južnem Iranu.

Motor na desnem krilu letala naj bi bil vklopljen zaradi preizkusnega pregleda z odprtimi pokrovnimi zavihki. Okoli turbine je bilo vzpostavljeno varnostno območje, kar je standardna praksa, da bi se izognili nesrečam s smrtnim izidom, poročajo tuji mediji.

Profimedia

Ko pa je Amiri ugotovil, da je v bližini motorja pozabil orodje, se je odpravil do zavarovane trubune, kjer ga je vase posrkal motor. Motor se je kmalu zažgal in poklicali so reševalce, ki so nato iz motorja pobrali Amirijeve ostanke.

Zgroženi potniki na letalu KLM so slišali grozljivo smrt, ko so se pripravljali na vzlet za Dansko. Iranski letalski organ je sprožil preiskavo incidenta. 

Dogodek je naslednji v vrsti šokantnih smrti, maja je na amsterdamskem letališču Schiphol umrl še en človek. Junija lani pa je letališki delavec umrl, potem ko ga je na mednarodnem letališču San Antonio v Teksasu posesalo v letalski motor.

Novo na Metroplay: "Svojo otroško igro dajem na papir." | Hana Stupica in Urška Križnik Zupan